Ringen in zoldernok

Amateurklusser_rv

  • #1
Hallo mede klussers!

Laatste tijd ben ik weer veel bezig met sporten en hoe ik dit zo veel mogelijk thuis kan uitoefenen.
Sinds we in ons nieuwe huis zijn komen wonen wilde ik op de zolder een sportkamer maken, maar ik ben erachter gekomen dat de zolder zich daar niet perfect voor leent.

Een van deze voorbeelden is het volgende:
Ik wil graag 2 turnringen ophangen in de nok van het dak. Nu had ik bedacht dat als ik deze bevestig in de sporen, dit sterk genoeg zal zijn om mij te houden (90kg). Nu loop ik tegen het probleem aan dat de sporen ongelijk lopen doordat er aan de ene kant een dakkapel zit en aan de andere kan een dakraam. (Ik moet er even bij vermelden dat het een scharnierdak betreft. Het huis is 2jaar geleden gebouwd). De sporen lopen ongeveer 60cm hoh.

Als oplossing hiervoor heb ik bedacht dat ik aan weers kanten een balk tegen de sporen vastzet, op een manier dat deze 2 sporen overlapt. Vervolgens wil ik met steigerkoppelingen en een steigerbuis een stang van links naar rechts maken, zodat ik daar de turnringen aan kan bevestigen. Deze steigerkoppelingen bevestig ik dan op de balk met een flinke schroef(/slagplug), zodat deze ook in het dak (maar niet in de sporen) wordt bevestigd. Ik wil dit dan aan beider zijden zo dicht als mogelijk bij de sporen doen, zodat de kracht zo veel mogelijk op de sporen wordt overgebracht (dit was in ieder geval mijn gedachtegang).

De berekeningen van krachtsoverdracht is niet echt mijn forté, dus ik hoopte dat iemand hier wat zinnigs over kan zeggen (of een dusdanige oplossing kan werken.)

Hieronder een weergave hoe ik het wilde doen:


Ik hoor graag van jullie!

Groeten Rick
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dezelfde vraag had je vorig jaar juni ook al gesteld.
Daar zijn diverse antwoorden op gegeven.
 

Amateurklusser_rv

  • #3
Je hebt nog gelijk ook. Excuses, ik dacht dat ik hier nog niet over nagevraagd had.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
3
10
8
6
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu