Renovatie schoorsteen tbv houtkachel

HobbyChiel

  • #1
Ons appartement in Rotterdam zijn wij flink aan het verbouwen, zo flink dat ik nu overweeg om meteen de schoorsteen voor te bereiden op een houtkachel. Het is nu immers toch makkelijk bereikbaar en nog niet ingericht.

Het gaat om een een gemetseld schoorsteen kanaal waar in totaal 3 aansluiting op zitten. (voor de 3 verschillende appartementen). Mijn aansluiting zit het meest rechts in de de schoorsteen. En ik kan een buis van 125 mm er door heen krijgen. Deze toekomstige buis zal 8 meter lang zijn.

Nu heb ik al het 1 en ander gezocht op internet en rond gebeld. Maar de verwarring word des te groter, ik hoop dat jullie daarom mij misschien willen helpen bij de volgende vragen:

- Een kleine houtkachel in een kleine ruimte, welke diameter rookgas kanaal heb ik minimaal nodig?
- Een enkelwandige flexibele rvs buis welke ik in het kanaal laat zaken, is dat volgens de regels?
- Hoe zet ik een eventuele buis vast in het schoorsteen kanaal?
- Is het mogelijk om lucht via het oude kanaal aan te zuigen en door de nieuwe buis af te voeren. (welke ook door dit kanaal loopt)
- Wat is de meest handigste, goedkoopste manier om dit klusje te klaren?

Dankjewel alvast,

Michiel Huigjen
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
De diameter van de slang moet minimaal net zo groot worden als de uitgang van de kachel . je kan enkelwandige slang nemen maar ook dubbel gewikkeld.die hoef je dan niet te isoleren met korrel. een beluchting van buiten af door de schoorsteen werkt niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu