Remeha Calenta E14 - E36 Storing

Mapogo

  • #1
Hallo,

Wou de andere thread niet hijacken. Maar zit met de welbekende error probleem.

Wij hebben vorig jaar het huis gekocht, denk dat de ketel in 2013-14 gezet geweest is.

We hebben nog onderhoud gehad in oktober/november vorig jaar.

Vanaf het begin hebben we regelmatig eens een E36 code gehad, soms paar keer op een dag, soms paar dagen niet, soms constant. Kwamen dus thuis in de winter om te zien dat er code E36 was en bijgevolg heel koud binnen was.

Ook gezegd aan onderhoudspersoon die zei dat moest het erger worden we moesten bellen. Maar aangezien het niet superstorend was, hebben we verder gedaan.

Nu sinds een week of 2,3 ervaren we de E14 error code. Dit is bijna dagelijks, en soms kunnen we een dag of twee geen douche nemen met warm water. En dan werkt ie opeens probleemloos een dag of twee wel.

Heel soms tussendoor geeft ie dan eens een E36 foutmelding (wat voor ons een verademing is aangezien dit zich makkelijk laat resetten.

Mvg,
Rob
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Marcn88

    • #2
    Warmtewisselaar verstopt! Uw servicepartij kan de luchtflow over de wisselaar meten en beoordelen
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #3
    Waarschijnlijk su-01 print defect.
     

    Blomm

    • #4
    Hier ook een hoop storingen maar omdat de ketel 12 jaar was een nieuwe laten monteren...maar met montage bleek het stopcontact aan de binnen kant sluiting te maken (lekker gevaarlijk)
    Eventueel ook iets om na te kijken voordat er een monteur langs komt.

    Gr martin
     

    Marcn88

    • #5
    E14 icm een e36 heb je een kleine kans dat t de su01 print is, maar dan is de e36 een beetje raar de combinatie is 9 van de 10 x verstopte wisselaar, vaak te merken aan minder heet tapwater
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #6
    Als een verstopte wisselaar een E14 geeft dan zit hij volledig dicht aangezien de opstart op 4000 toeren begint. Lees het geheugen uit op welke toerentallen de storing op treed. Ook even kijken in het blokkeringsgeheugen op welke ventilator toerentallen de B22 optreed.
    Als dit op alle toerentallen gebeurd is de wisselaar niet de oorzaak.
     

    Mapogo

    • #7
    Allen bedankt, zal eens kijken met een hersteller of het de warmtewisselaar of het printplaatje is.
    Ik laat iets weten
    thx!
     

    Mapogo

    • #8
    Technieker in verlof, kan pas voglende week komen.
    Eens gebeld en hij dacht dat het 99% de printplaat was, die hij liggen had.
    Denken jullie dat het slim is om zelf de printplaat te bestellen en zo kosten te vermijden?

    heb het eens uitgelezen :
    Bl

    b 22
    HR 37582
    ST3
    SU 37
    e1 56
    t2 50

    Error
    e14
    n 12
    hr 41012
    st 2
    su 19
    e1 40
    t2 40

    zegt dit iets meer?
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #9
    Nee waarde fn is belangrijker.
     

    Mapogo

    • #10
    Ah oei dahct dat ik aan het uiteinde zat :)
    er
    nf 3001
    bl
    nf 1853
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #11
    Gaat op storing op 1850 en ook 3000 toeren.
    Ik zou alleen de su-01 print vervangen, 95% kans dat je hem hebt.
     

    Marcn88

    • #12
    Gezien de waardes kan het goed de su01 zijn maar ben nog niet geheel cker vd wisselaar de su01 vervangen kan nooit geen kwaad en is een goed begin ik zal voor de ckerheid sowieso de wisselaar ook eens laten nameten op de weerstand
     

    Wilibald

    Specialist Verwarming
    • #13
    Een beginnend verstoppende wisselaar kan altijd, echter zal deze bij een beginnende verstopping geen E36 geven en zeker geen E14.
    Om E36 te krijgen moet de wisselaar al behoorlijk verstopt zijn, en meestal heeft men dan ook klachten over slecht warmwater aangezien het vermogen en de belasting behoorlijk gedaald zijn dan.
     

    Gerben1970

    • #14
    Hallo allemaal, nieuw op dit forum. Ook ik heb helaas sinds enige tijd last van het E36 probleem op de Remeha Calenta 40C. Na resetten en even de warmwaterkraan open zetten gaat het goed. Maar als we een poosje niet geweest zijn (de ketel is in ons vakantiehuis) en de ketel moet na een paar dagen weer aangaan, gaat hij in de E36 storing.
    We hebben een goede ionisatiestroom gemeten bij warmwatervraag maar 0,0 als we de verwarming willen laten aanslaan.
    Ik heb de ionisatiepen inclusief de ontstekingstrafo al vervangen, helaas zonder een verandering. Nu heb ik de SU-01 print aangeschaft en wil deze vervangen, maar nu heb ik de vraag: moet ik na vervangen allerlei instellingen opnieuw gaan doen? of is het een kwestie van oude eruit halen en nieuwe erin prikken.
    Nog een aantal misschien relevante bijzonderheden: de ketel staat in Poppel, Belgie en werkt op propaan. Tot een paar weken geleden trouwens probleemloos. Maar: het is een Nederlandse ketel (door vorige eigenaar gekocht en laten installeren) en dat mag eigenlijk niet in Belgie. Belgische monteurs hebben tijd maar weigeren eraan te sleutelen, Nederlandse monteurs hebben geen tijd of willen niet. Dus ik sta er alleen voor vrees ik :-)
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #15
    stekker eruit, en printje wisselen dan toesyel weer opstarten
     

    Gerben1970

    • #16
    Dankjewel Marc, dat is natuurlijk wat ik graag wilde lezen :-) Want ik ben geen monteur dus als er allerlei instellingen of afstellingen gedaan moeten worden na vervanging zou ik de pineut zijn. Dank!
     

    Gerben1970

    • #17
    Zo, dat was even geleden; nog even een update. Na vervanging ionisatiepen en ontstekingstrafo dus ook de su-01 print vervangen. Helaas blijft het probleem. Nu ook een nieuwe aarding laten aanleggen aangezien de weerstand teveel ohm was en de ketel daar gevoelig voor zou kunnen zijn. Gloednieuwe aardpen, metersdiep de grond in, aarde helemaal in orde, maar helaas, de e36 blijft de kop opsteken. Het enige dat werkt is: eerst warmwater vragen, dan slaat de ketel goed aan en dan de verwarming aanzetten. Als alles eenmaal werkt is er geen probleem, maar als de hele boel een week of langer uitstaat (wat vaak voorkomt want het is in een vakantiehuis), steekt de e36 storing helaas toch weer de kop op. Iemand nog een suggestie? Ik weet niet of ik straks weer een winter in durf met deze ketel, maar vervangen kost ook al gauw 2.500 tot 3.000 euro. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het een propaaninstallatie betreft en het leidingwerk helaas niet conform de Belgische regels is aangelegd (door de vorige bewoner) dus een Belgische monteur wil er niet aan werken zonder dat het hele leidingsysteem ook wordt vervangen.
     

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #18
    als verder alles goed is, blijft alleen de hoofdprint over
     

    Gerben1970

    • #19
    Dankjewel Marc, is dat net als de kleine unit, zelf te doen voor een leek? Inderdaad was het bij de SU1 een kwestie van oude eruit en nieuwe erin prikken maar ik vroeg me af of ik dan als ik de hoofdprint vervang niet allerlei instellingen zou moeten invoeren? En dat kan ik niet.
     
    • Like
    Waarderingen: Ronny

    Marcn.88

    Vaste Beantwoorder
    Moderator
    • #20
    bij het vervangen van de hoofdprint zal de df en du code opnieuw ingesteld moeten worden, deze staat aan de rechter binnenkant van de ketel voor de rest is het plug en play (ervanuitgaande dat de ketel verder niet aangepast is aan de installatie)
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu