Remeha Avanta storing E7

Miesje

  • #1
Beste mensen,

Mijn Remeha Avanta van 2,5 jaar oud geeft storingscode E7. Door te resetten gaat hij in een aantal gevallen weer werken maar slechts tot dat de warme kraan (douche) wordt aangezet, dan valt hij weer uit.

Resetten lukt helaas ook niet altijd, de ketel voert dan de opstartprocedure uit waarbij in het display P07,F55 knippert en geeft daarna weer direct storingscode E07.

Er is een storingsmonteur bij geweest, maar die kon niks bijzonders vinden en bij hem lukte het resetten helaas wel direct. Hij raadt een goede schoonmaakbeurt aan.

Hebben jullie tips, ervaring of ideeën wat er aan de hand kan zijn.

Alvast dank!
Michelle
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Te lage waterdruk,of te weinig doorstroming

Als de waterdruk onder de 1,5 bar komt moet u bijvullen.

Het is ook nodig dat u voldoende doorstroming creeert,Zorg ervoor dat er voldoende (stuk of 3-4) radiatoren volledig open staan.

Mocht dit niet helpen dan zit het probleem in uw waterdruk beveiliging (deze meet de waterdruk continu en geeft deze E7 code wanneer er te weinig water in uw installatie zit), Het kan zijn dat de waterdruk sensor vervuilt is of gewoon een slecht contact heeft.

groet
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Deze code geeft aan , geen water in de ketel of de pomp draaid niet.

Het kan ook zijn dat alle radiatoren dicht staan en er geen circulatie over de installatie is.

Waterdruksensor problemen zijn ook mogelijk

Maar gelet op P 0.7 lijkt op de waterdruk die veel te laag is, dus vullen maar.

U ziet steeds het onluchtings programa op de display.

Vr Gr.
 

Miesje

  • #4
Waterdruk zit op 2 bar en ik heb ook getest of de meter in orde is.
Ook staan er meer dan voldoende radiatoren open.
Dit lijkt het dus niet te zijn.

Nog meer ideeën?
 

Blaxxun

  • #5
Je hebt kans dat de pomp een tijdje heeft droog staan draaien, gezien de lage waterdruk. Daar kan de pomp slecht tegen....is misschien nu defect....
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Het probleem zit in uw waterdruk beveiliging (deze meet de waterdruk continu en geeft deze E7 code wanneer er te weinig water in uw installatie zit), Het kan zijn dat de waterdruk sensor vervuilt is of gewoon een slecht contact heeft.

Tijdens het opstarten van uw ketel (nadat u de stekker eruit heeft gehad) geeft uw display tijdens de opstart "P07" aan, dit is de door de ketel gemeten waterdruk.
Als deze druk dus niet gelijk is aan uw manometer( die in de buurt van uw ketel zit) dan is uw Waterdrukbeveiliging defect.

Hangt uw ketel boven en is de manometer onder in de woning, ga dan altijd van de druk "gemeten op-in of bij de ketel "uit.
 

Miesje

  • #7
Is deze 'waterdrukbeveiliging' een onderdeel wat zo vervangen kan worden? Waar zit het in de ketel? Kan het niet terugvinden op de tekening.
 

Grashopper

  • #8
In tegenstelling wat hierboven wordt beweerd heeft de Avanta geen waterdrukschakelaar. De ketel controleert het temperatuurverschil tussen de aanvoer en retoursensor.
Wat er nu gebeurd is dat de ketel gaat branden en dan een bepaalde temperatuurstijging verwacht van beide sensoren. Dit gaat in dit geval niet goed vandaar een E7. Zit er veel lucht in de installatie misschien? Staat de ontluchter in de ketel open? Geen zwart dopje erop? Treedt het alleen op bij tapwaterbedrijf? Het kan ook worden veroorzaakt doordat de pomp niet loopt. Dit kun je testen door de "schroef" achterop de pomp los te draaien tijdens warmwater bedrijf en dan met een schroevendraaier voelen of deze draait.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
Geen doorstroming ,bv lucht of te weinig radiatoren open.
 

Remch

  • #10
Waarschijnlijk zit het aanvoerfilter verstopt, hierdoor is er te weinig doorstroming over platenwisselaar en cv installatie.

Andere mogelijke oplossingen zijn: sensoren wijken af, deze vervangen.
of beveiligingsautomaat defect.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #11
@Remch,

Is al 16 dagen later de TS zal zijn toestel al draaiend hebben :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu