Remeha avanta 28c storing?

Sammy0706

  • #1
Hallo

Ik heb een vraag we hebben sinds gisteravond last van dat we geen warm water meer hebben!Nu hebben gekeken en stond er een storingscode van p1.5 en F1.0 ofzo we hebben de boiler bijgevuld en de ketel een reset gegeven.Nu is het probleem dat de ketel verder geen storing aangeeft en dus op 0. staat en dat is e bedrijfsinstelling die normaal werkt!Alleen als wij de kraan van de douche open doen blijft hij lauw en dan is de kraan bij de wasbak bloedheet en word hij weer koud terwijl de douchekraan dan lauw blijft en niet heet wordt!Een vriend van mij zij dat het waarschijnlijk niks met de ketel te maken had maar had het over een keramische schijf ofzo maar er zit een gewone kraan op dus ik weet niet of dat het dan is?Iemand die mij daar bij wat info kan geven zodat ik het probleem kan oplossen want we kunnen niet zonder warmwater de ketel is overigens van 2007!

Mvg Samantha
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Heb je op het bad een thermostatische mengkraan?
Dan denk ik bijna dat die defect is .

Controleer de uitstroom temperatuur van de boiler eens als je de hand niet aan die leiding kunt houden, dat is de leiding die naar de kranen toe gaat dan is het water uit de boiler warm genoeg en klopt het gewoon allemaal daarom ook geen storings melding op de ketel.
Want het probleem komt zo te zien niet uit de ketel.

Draai de thermostaat kraan is op maximale temperatuur, zonder dat er water uit stroomt.
Controleer daarna nog eens die andere kraan.
Water warm mengpatroon in douchekraan defect.
 

Xr8

  • #3
Vermelde waarden in het display worden getoont als het toestel in het automatische ontluchtingsprogramma zit. Dit gebeurt elke keer nadat de stekker uit de wandcontactdoos is geweest.

Zet de wastafelkraan eens open en controleer of deze continue warmwater geeft. Is dit zo dan heb je geen probleem met de ketel.

Succes.
 

Sammy0706

  • #4
Dank jullie ik ben eruit doordat er een defect zat in de thermokraan van de andere douche gooide hij meer koud water door de leiding dan warm.Nu hebben hem eraf gehaald en die afgedopt en nu deot alles het gewoon weer!! :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu