Remeha Aquanta / Nefit Aquapower of?

Jongesander

  • #1
Ik ben me aan het orienteren op een nieuwe CV ketel. Het moet een ketel zijn die flink water geeft ivm een stortdouche (in ieder geval 22l/min bij 40 graden).
In eerste instantie zou ik gaan voor de Nefit Aquapower Plus, 25 KW CW6. Deze geeft 22l/min, echter alleen de eerste 10 minuten. Dan is de boiler leeg.
Toen viel mijn oog op de Remehe Aquanta CW6, slechts ietsjes duurder, maar met een 100 liter boiler. Deze geeft ook 22l/min. Hier gaat na verloop van tijd natuurlijk ook de boiler leegraken. Ik kan echter maar geen antwoord krijgen of dit eerder of later is dan de Nefit. Remeha moet mij ook het antwoord schuldig blijven helaas.
Weet iemand het antwoord? Of heeft iemand nog een suggestie voor een ketel in dezelfde prijsklasse die lang 22l/min. geeft?
 

Xr8

  • #2
Over merken mogen hier geen uitspraken gedaan worden!!


Succes.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Ook ik geef hier geen antwoord op maar wil je alleen ergens voor waarschuwen.
Ik heb dit op dit forum al eerder gemeld maar toch.
Hou er ook even rekening mee dat de diameter van je afvoer groot genoeg is om de grote waterhoeveelheid af te kunnen voeren, je zult namelijk de eerste niet zijn! :( :( :( :(
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
22 liter per minuut is echt veel water. Heb zelf een aquapower plus hangen in combinatie met een gewone douche. Het waterverbruik is dan volgens de ketel een liter of 4 van 60 graden. Dan kun je dus met gemak oneindig twee douches tegelijk gebruiken met een aquapower plus. Datzelfde zal ook wel opgaan voor een aquanta en vergelijkbare ketels.

Wil je echt 22 liter voor langere tijd dan zul je niet ontkomen aan een grote indirect gestookte boiler. Dat wordt natuurlijk veel duurder. De genoemde ketels zijn zo ongeveer de combiketels met de hoogste wateropbrengst.
 

Noodle

  • #5
Beste heer,
Dit soort vragen kunt u het beste aan uw installateur stellen. Als hij het niet uit kan rekenen kan hij de vraag neerleggen bij bijvoorbeeld de ketelfabrikant naar keuze. Zij kunnen dit zo voor u uitrekenen. U dient echter ook rekening te houden met het CV-zijdig vermogen wat u nodig heeft. U wilt 22 l/pm. Maar voor hoelang wilt u deze hoeveelheid hebben? Hoe langer u deze hoeveelheid wilt hebben des te groter moet uw boiler zijn. Met een combi-toestel zijn deze hoeveelheden niet te maken. Een 30 KW toestel kan 8l/pm van 60 graden maken. dat is ongeveer 8x60/40=12 l/pm van 40 graden. U wilt 22 l/pm, dus u komt 10 l/pm te kort. wilt u dat minimaal 10 minuten, dan heeft u dus een boiler nodig van 100 liter. Uitgaande van een netto opbrengst van 80% kom je al snel op een boiler van minstens van 120 liter. De kans is echter groot dat een dergelijke boiler deze grote volumestroom niet aan kan en dat de "gelaagdheid"uit de boiler gedreven wordt. Als dat gebeurt dan heb u met 5 min koud water. De meeste boilers van dit formaat kunnen dit soort volumestromen niet aan, zodat de kans groot is dat u op een boiler van 300 liter of groter uitkomt. Deze boilers zijn beter bestand tegen grote volumestromen

Succes Noodle
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Zie mijn/de antwoord(en) op FOK! :wink:
 

Xr8

  • #7
Voordeel van de Aquanta in deze is dat deze over een oplaadboiler beschikt en daardoor minder last van de gelaagdheid heeft. Vraag me echter wel af of deze dit voor kan houden.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu