Ramen met isolerende en warmte reflecterende folie

BtH

  • #1
Hallo,

Van een energieadviseur heb ik het volgende advies gekregen:
U zou een hoger wooncomfort kunnen behalen door de ramen van de leefvertrekken met een isolerende en warmte reflecterende folie aanvullend te isoleren. Hiervoor wordt isolerende folie van 3M geadviseerd.

Voor informatie over de betreffende folie zie hier

Heeft iemand hier ervaring mee of aanvullend advies over?
 

Ic3

  • #2
Ik ben er geen fan van. Het heeft (bij enkel glas) wel een klein effect, maar je ziet de folie wel zitten. Ook blijft er e.e.a. aan zitten, zoals haren van huisdieren, die moeilijk te verwijderen zijn (want dan beschadig je de folie). Het is ook een ramp om aan te brengen. Zeker voor grotere oppervlaktes.

Ik gebruik het nu voor kleine raampjes met enkel glas op niet al te zichtbare plaatsen. Bijv. een bovenlicht.
 

BtH

  • #3
Mijn woning is voorzien van ouder dubbel glas. Zal het hier ook nut hebben..?
 

BtH

  • #4
Heeft iemand wellicht nog advies over voorgaande?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Even zoeken op het internet.
Je komt dan ook verhalen tegen van mensen die dit soort folie hebben gebruikt en met een warme zomer blijken de ruiten er dan niet tegen te kunnen en barsten de ruiten of raken ze lek omdat de binnenruit dan anders gaat werken dan de buitenruit.

Verder wel ervaring met het aanbrengen, in de inbraakbeveiliging gebruiken wij ook dergelijke folie. (maar dan om te voorkomen dat een ruit in 1000 stukjes op de grond valt en men vrij toegang heeft tot het pand)
Zaak is om alles brandschoon te hebben, want elk haartje, stofje of wat dan ook zie je duidelijk tussen de folie en het glas zitten.
Verder wordt dit soort folie aangebracht met water zodat je nog wat kunt corrigeren en luchtbellen er uit kunt krijgen.
Gebruik je de folie dan op een raam wat niet regelmatig in de zon komt dan loop je het risico dat het vocht wekenlang tussen de ruit en de folie blijft zitten en je er niet door naar buiten kunt kijken.
Heb je de juiste folie dan is het gewoon te behandelen als een normale ruit, echter je moet wel oppassen met metalen voorwerpen (versleten raamtrekkers) want daarmee krijg je wel krassen op de folie.

Groot voordeel is wel dat de UV straling bijna geheel geblokkeerd wordt. Hierdoor verkleuren je meubels ed. ook veel minder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu