Rainbow zonneluifel stopt niet meer

VandenBroek

  • #1
Mijn Rainbow zonneluifel met elektrische bediening stopt niet meer automatisch bij het op en afrollen. De motor blijft ook lopen als hij is ingerold en inmiddels sluit de kap ook niet meer goed.

Op het forum zie ik eerdere vragen met bijbehorende antwoorden die uitgaan van 2 knoppen een gele en een blauwe. Nu heeft dit luifel een witte en blauwe knop en lijkt de functie toch anders te zijn.

Iemand ervaring met de Rainbow motor? De bovenste knop is wit en de onderste blauw. Verder lijkt het identiek te zijn aan de Somby voorbeelden.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Vraag verplaatst naar de juiste rubriek.
 

Lehciam

  • #3
De motor is van hetzelfde merk als die met de gele en witte knop. In jouw geval is de witte knop voor de benedenafstelling. Je laat het scherm naar beneden lopen tot de uiterste stand waarin het doek nog strak staat. Vervolgens druk je de witte knop in, deze zal dan een ''stukje de motor in verdwijnen'', vervolgens druk je hem nog eens in en zal hij er weer uitkomen. De motor is dan in de onderste stand weer afgesteld.

Voor de bovenafstelling doe je hetzelfde, alleen dan met de blauwe knop. Belangrijk is dat je het scherm niet helemaal in laat lopen, maar ongeveer 15 tot 20 centimeter van boven stopt. Deze motor heeft namelijk een functie waardoor hij als het scherm dicht is nog even door blijft trekken. Hierdoor sluit het scherm altijd volledig.
 

VandenBroek

  • #4
Merci!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu