Radiatorthermostaatknop vervangen

MariekeE

  • #1
Hallo,

Er is een bloempot op de knop van mijn radiator gevallen (vraag me niet hoe...) en nu is de knop half afgebroken (zie foto's). Voor zover ik kan zien zijn 3 van de 4 'pootjes' waarmee de knop aan de kraan zit, afgebroken, waardoor de knop niet meer werkt en de radiator niet meer uit/zachter kan. Het gaat om een Honeywell-Braukmann radiatorthermostaat, type weet ik niet.
Aangezien alleen het kunststof deel van de knop kapot is, hoop ik dat ik alleen de knop kan vervangen :-). Ik heb namelijk geen eigen CV-installatie in mijn appartement, dus de hele kraan vervangen is nogal een onderneming. Mijn vraag is nu: kan dat in dit geval? Of is de knop zodanig gesneuveld dat toch de hele kraan vervangen moet worden? En als ik inderdaad alleen de knop kan vervangen, hebben jullie dan een idee hoe ik die kapotte knop er af kan krijgen? Want helemaal opendraaien en dan eraf halen (staat in de nogal beknopte info op de Honeywell website) lukt niet, omdat de knop niet meer 'pakt' .

Alvast bedankt voor jullie hulp/tips!

Groeten, Marieke


 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
De metalen ring die nog aan de kraan hangt moet je losdraaien. Je kunt waarschijnlijk gewoon een nieuwe Honeywell thermostaatknop plaatsen. Je kunt als je naar de winkel gaat voor die knop het ringetje meenemen, dan weet je zeker dat het de goede maat is. Waarschijnlijk is het m30x0,5.
 

MariekeE

  • #3
Dank, het is gelukt om de knop eraf te krijgen! Nu op jacht naar een nieuwe knop, maar heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.
 

Sers

  • #4
Bij mij is hetzelfde gebeurd. Een kastje die er net boven hing kwam naar beneden. Ik draaide de thermostaat kraan nooit in een andere stand. Mijn vraag is: Ik wil eigenlijk die plastic dop niet meer vervangen (hij zat aardig in de weg). Staat de kraan nu open of dicht. Kan hem nu niet testen met dit wee. Als hij gewoon openstaat hoef ik hem toch niet te vervangen? De centrale thermostaat in de huiskamer regelt dan toch alles?
Alvast bedankt voor uw antwoord
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Als de knop eraf is staat de kraan open en wordt de radiator warm.

Vr Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu