Radiator onderblok met doorvoer

Jordie

  • #1
Hallo,

Bestaat er een radiator onderblok met een doorvoer naar boven?
Dit zodat je wanneer de aansluitingen uit de vloer komen, je de radiator in de woonkamer kunt aansluiten en ook gelijk een doorvoer kunt maken naar boven toe?

Alvast bedankt.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Niet dat ik weet, meestal komen de vloerleidingen bij een verdeler vandaan, op de verdeler zit de aansluiting voor leidingen naar of van boven
 

Jordie

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Dus het beste kan ik dan een verdeler onder de vloer maken en van daaruit twee leidingen naar de radiator beneden en twee leidingen door de vloer naar boven?

Of kan ik het beter nog anders doen?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Wat ik bedoelde is.....
Vanaf de ketel loopt er een "hoofd" leiding naar een verdeler. Vanaf deze verdeler lopen er leidingen naar de radiator in de woonkamer en leidingen naar de hal en leidingen naar de keuken enz.

Vanaf die verdeler lopen dan weer leidingen van of naar de bovenetage.

Ik heb geen idee of u een huis heeft zonder cv, of alles opnieuw wilt aanleggen, of dat er al leidingwerk in de woning ligt??

Geef even duidelijk aan wat er al is en wat de bedoeling is.
 

Jordie

  • #5
Ok, bij deze...

Op dit moment loopt er geen aanvoer / afvoer meer van beneden naar boven. Wij hebben een CV ketel van waaruit leidingen onder de vloer lopen, alleen naar de woonkamer (voor en achter). In de woonkamer wil ik twee radiatoren aansluiten en ook een nieuwe verbinding maken naar boven toe zodat ik daar de radiatoren ook weer aan kan sluiten. En dan het liefst met zo min mogelijk bochtjes ;). De verbinding van boven naar beneden worden twee 22mm leidingen opbouw. Dit aan beide kanten van de woonkamer.

Ik kan natuurlijk gewoon een aftakking maken vanaf de 22mm buizen naar de radiatoren in de woonkamer. Maar ik vroeg me af of er mooiere oplossingen zijn, bijvoorbeeld i.c.m. een onderblok.

Bedankt weer voor de reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu