Radiator leiding vervangen

Jaco S

  • #1
Hallo allemaal,

De radiatorren boven in de slaapkamers werken niet meer. Nu is er al iemand geweest die de CV heeft geplaatst. En er is genoeg druk en ontlucht.
Hij vertelde mij dat de koppeling van de radiator verstopt kan zitten en dit kon verhelpen om met een rubberen hamer er op te slaan. Mocht dit niet helpen konden we het verdeel stuk vervangen en gewoon de aanvoer en afvoer direct op de leidingen plaatsen en het dus het verdeelstuk verwijderen.
Nu weet ik al dat ik de cv leeg moet laten lopen, maar wat heb ik nog meer nodig.

 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Ik weet het niet zeker ,maar volgens mij is dit eenpijpsysteem , dat betekent dat alle radiatoren "in serie "zijn aangesloten " , mogelijk dat er in het syteem verkeerde onderdelen zijn toegepast of vervangen door verkeerde waardoor systeem nu niet meer functioneert , daar moet je het eerst gaan zoeken .

is er wat bijgeplaatst of vervangen in systeem ?
 

Jaco S

  • #3
Alleen de CV is vervangen. Als ik heb heel lang laat draaien dan word die wel een beetje warm. In de badkamer(zelfde verdieping) werkt de verwarming wel. Deze heeft gewoon een leiding op de aanvoer en een op de afvoer.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Dat is dan ook het probleem. bij zo'n systeem hoort op elke radiator een "eenpijp " onderblok te zitten , anders kan het niet werken. haal een vakman erbij en laat hem naar de installatie kijken , mogelijk zit een radiator "normaal"aangesloten waardoor de toevoer naar de andere radiatoren wordt geblokt totdat die ene radiator opengedraaid wordt.



 

Jaco S

  • #5
Klopt het wel dat beneden het dan wel gewoon alles goed werkt.
Dus als ik het goed begrijp moeten alle radiatorren, een onderblok hebben? En dus de gene die dat nu niet heeft, moet er nog een krijgen?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #6
Dat is vanachter een pc onmogelijk te zeggen , simpelweg omdat ik niet weet hoe het systeem opgebouwd is , indien de hele installatie als eenpijpsysteem is aangelegd , dan wel ja , maar dat is alleen op locatie te beoordelen.


eenpijpsystemen kom je normaal gesproken in wat oudere flatgebouwen met blokverwarming en tegenwoordig worden ze bijna niet meer toegepast.daarom is het advies om een goede vakman te zoeken die er verstand van heeft en het niet gaat zoeken in verstopte leidingen

:idea: :idea:
 

Jaco S

  • #7
Ik heb de radiator in de de badkamer (waar geen onderblok op zit)open gedraaid. Vervolgens gingen de radiatoren op de slaapkamers ook aan.

Het heeft inderdaad dus niks mee te maken dat het verstopt zit.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #8
Dan is die radiator in badkamer door iemand zonder verstand van zaken aangesloten , dus daar moet je een onderblok voor 1 pijpsysteem op monteren en is het probleem opgelost voor die kamers dan.
 

Jaco S

  • #9
Ja de vorige bewoner was niet overal even goed in had ik al gemerkt, haha. maar dan weet ik de oorzaak. Bedankt!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu