Raam/deur luiken vakantiehuisje

Hans1963

  • #1
Hallo,

we hebben een houten vakantiehuisje op de Veluwe. Alles dubbelglas en merbaukozijnen maar we willen eigenlijk luiken voor de ramen hebben als we er niet zijn. Meer als inbraakbeveiliging.

Er zitten nogal veel ramen in en ook nog openslaande tuindeuren.

draaiende raamluiken gaat niet (overal) lukken omdat het dakgootje lager hangt dan de bovenkant van de ramen. De ramen gaan dus ook maar een stukje open naar buiten.

Welke mogelijkheden zijn er voor luiken die je afneemt als je aankomt en wegzet? En dan heb ik het met name over het sluitwerk. Hoe bevestig je zo'n luik het beste aan het huisje en hoe doe je 'm op slot?

Ben benieuwd naar jullie creatieve ideeën.
 

Hans1963

  • #2
Fototje wel handig..



 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Je zou je af kunnen vragen of ze echt volledig voor de ramen moeten.
immers als de doorkruip opening kleiner is dan 15 cm dan gaat men er van uit dat er geen persoon doorheen kan.

Wil je dat wel dan zul je afneembare luiken moeten maken.
Een mogelijkheid zou dan kunnen zijn om aan de bovenkant iets te maken waar je de luiken in/achter steekt en dan van de buitenkant een pin (dikke slotbout) naar binnen steken en deze van binnenuit vergrendelen.

suc6

Gerrit
 

Pepjo

  • #4
Wat ook kan is de luiken aan de onderkant van het raam laten scharnieren en ze horizontaal te delen. Deze deling ook scharnierend maken.

Je kunt ze dan onder je raam wegklappen en naar boven toe uitvouwen, waarna je ze bevestigt/op slot doet met de manier die Gerrit beschrijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu