Pvc tegels toilet

Marten123

  • #1
Hallo,

Twee jaar geleden zijn we in onze huidige woning komen wonen en omdat het sanitair er eigenlijk prima uitzag hebben we hier tijdens het klussen niet veel aan gedaan. Nu ben ik de saaie grijze vloer en witte muren een beetje zat en wil ik het toilet onder handen gaan nemen.

Omdat ik alleen cosmetisch werk wil gaan doen, wil ik de originele vloer laten liggen er er een pvc vloer overheen leggen op daarnaast de muren van een kleurtje voorzien. Omdat ik geen ervaring met pvc vloeren heb, wil ik jullie om wat tips vragen.

Is het gebruik van een pvc vloer in een toilet aan te raden? Ivm gebruikers die bijvoorbeeld niet zo goed kunnen mikken en het gebruik van schoonmaakmiddelen? En waar moet ik bij het leggen rekening mee houden? Er ligt geen vloerverwarming onder maar de tegels hebben natuurlijk wel naden. Moet ik deze eerst opvullen? En is het beter om zelfplakkende pvc tegels te gebruiken? Of kan ik beter met lijm oid werken? En hoe zit het met de randen? Kun je hier werken met een kitnaadje of zijn er betere oplossingen? En hoe zit het met de naad om het toilet (geen hangtoilet)?

Ik ben erg benieuwd naar jullie tips! Mocht ik iets belangrijks vergeten zijn dan hoor ik het graag.

Groetjes Marten
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De voegen van de pvc tegels, zijn niet waterdicht.
Dus als er flink naast de pot gepiest wordt, zal dat ook tussen de tegels door lopen.
Ik denk dat dat op den duur lekker gaat stinken.

Waarom geen normale tegels, en die op voegen.

En de pot er even af halen, dat is veel netter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu