PVC kozijnen ?

Niek-bcn

  • #1
Hallo medeklussers,

ik wil mijn kozijnen/ramen vervangen en heb wat info bij elkaar gezocht over het materiaal: PVC, hout, aluminium.

De vraag is nu pvc of aluminium. Ik woon in de buurt van Barcelona en hier wordt vooral slechte aluminium schuif ramen aangboden. Ik denk erover om de ramen in Nederland/Duitsland te bestellen en zie dat hier vooral hout of pvc wordt gebruikt. Hout vind ik welleiswaar mooi zie ik niet zo zitten vanwege het onderhoud. Optie zou dus pvc kunnen zijn, maar ik twijfel toch wat over de invloed van de zon. Huis staat op het zuiden en heeft toch een groot deel van het jaar een behoorlijk sterke zon. Heeft iemand hiermee ervaring? Of kan iemand aangeving waar ik bij pvc kozijnen op moet letten dat ze ook bestand zijn tegen sterkere zoninvloed zoals hier in Spanje?

Ik ben dankbaar voor alle tips!!! :-)

Groeten

Niek
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Even onderzoeken wat de Spanjaard voor kozijnen heeft laten aanbrengen. Ook in Spanje zullen toch wel huiseigenaren zijn die niet op een dubbeltje kijken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik werk voor een zeer groot bedrijf wat PVC-profielen voor kunststof kozijnen produceert. En wel voor heel Europa en daarbuiten.

Wij maken onze eigen PVC, en er zit verschil in de recepturen van het PVC. Er is PVC voor gematigde klimaten, welke beter bestand is tegen lagere temperaturen (slagvastheid) en PVC voor warmere gebieden welke beter is bestand tegen UV-straling. Ben geen chemicus, maar het verschil zit in de toeslagstoffen.

De raamsystemen an sich zijn in Spanje niet wezenlijk anders dan in die in Duitsland. Enkele andere landen (zoals Nederland, Denemarken en Engeland) hebben hun eigen afgeleide systeem ivm de esthetische/ functionele eisen die in die landen gewoon zijn.
 

Niek-bcn

  • #4
Hoi Wgb en Walker,

bedankt voor de eerste reakties.

Wat betreft checken bij andere huiseigenaren werkt hier niet super. Kunstof ramen zijn zeer zelden, in spanje wordt nauwelijks aan doehetzelf gedaan dus mensen geven je alleen adressen die inbouw doen en meest belangrijk er wordt absoluut niet op kwaliteit gelet (terwijl het hier in de winter toch best koud wordt). Argument (zelfs van een kozijn verkoper) is dat je dan toch de verwarming wat hoger kan zetten.

Wat ik begrijp van Walker dat er verschillende PVC bestaan die beter of slechter geschikt zijn tegen Uv (zon). Iemand een idee hoe ik dit kan achterhalen of waar ik dan op moet letten bij aankoop (welke toeslagstoffen moeten er wel of juist niet in zitten?)?

Alvast Bedankt


Niek
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
De kwaliteit van PVC zal voor een leek moeilijk te achterhalen zijn. Nogmaals rond om je heen kijken zou ik zeggen.
In het merendeel, van welke materialen zijn de kozijnen in Spanje.

Het is logisch dat toevoegingen om PVC beter tegen UV te beschermen geld kosten en dat type PVC zal hoger in prijs zijn.

Neem in ieder geval een kleur die zo wit mogelijk is.
 

Niek-bcn

  • #6
Hoi Wgb,

het merendeel van de kozijnen hier zijn van aluminium. Meestal schuiframen, zoals in de afbeelding.
Ik heb dit type in mijn vorige twee huizen gehad en is een bettje onder het motto: Sluiten voor geen meter en tochten als de pest.
Dit is ook de reden dat ik voor mijn huidige huis iets anders zoek. Dat het iets duurder is om het tegen Uv te beschermen vind ik geen probleem. Liever dat dan dat mijn ramen kromtrekken door de warmte. :-)
Ik zou matuurlijk wel graag willen weten in hoeverre dit het gaval is.


Bedankt voor de tip om de kozijnen wit te houden.

Groeten

Niek
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Schuiframen zijn tocht dingen. Eigenlijk logisch iets wat schuift krijg en blijft nooit tocht dicht.
Er zijn niet voor niets draai-kiepramen ontwikkeld met een zeer vernuftigd sluit systeem.
Ik zou eens op Duitse sites gaan buurten.
Mijn eerste idee is wit gemoffelde aluminium draai-kiep ramen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu