PVC buis wil niet in manchet?

Groentje123

  • #1
Omdat de afvoer van mijn wastafel lekte, heb ik alles losgehaald en vervangen voor verse onderdelen. Een nieuwe soepele manchet voor in de afvoer in de muur leek me ook verstandig. Nu krijgt ik de pvc-buis niet in de manchet in de muur. Wel als ik de manchet uit de muuraansluiting haal. Maar met buis erin wil de manchet de muur niet meer in.
Ik heb de buis al wat schuin afgevijld (en alle braampjes weggewerkt). Ook wat afwasmiddel in de manchet gesmeerd om de boel te smeren. Zachtjes getikt met een hamer, met en zonder houten plankje ertussen. Allemaal zonder succes. Wie heeft er nog suggesties hoe ik dit eenvoudig op kan lossen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Welke maat heeft die R.O ring

plaats even een foto.

je hebt 40x30 en je hebt 40x32 ik denk dat je een 40x30 hebt want wastafel buis is 32mm dus los strak er om heen en in de mof dan krijg je hem er niet in.
 

Groentje123

  • #3
Dank voor je reactie Henk!
Meteen even gecontroleerd, maar de ring is wel een 40x32. De buis maakt deel uit van een sifon-pakket. Daar staat op dat de doorsnede ook 32 is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Heb je de binnen maat van die rubber op gemeten?
en heb je pijp opgemeten van die set.

Als je rubber in smeert met vaseline en uiteinde buis schuine kant vijlt.
En je drukt en draait hem er in

hoe zit het in de muur dan?
 

Groentje123

  • #5
Met draaien en een laatste krachtsinspanning is het gelukt! Dat was de truc! Er druppelt nog wel iets bij een andere verbinding, denk dat er een ringetje niet goed zit, maar dat fix ik morgen wel.
Veel dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu