Pruttelende toiletpot

Eduardvr

  • #1
Hallo,

Wij hebben in ons nieuwe oude huis (o.a.) het toilet verbouwd. Het is een oud huis en het toilet is nogal krap bemeten (90x90 cm.) Daarom hebben we een verkort inbouwreservoir en een verkorte toiletpot geinstalleerd. De afvoerleiding is door de loodgieter nieuw aangelegd (recht naar beneden / bocht 45 uit de muur/ haaks de hoek om en horizontaal naar buiten). Sinds ik het toilet heb aangesloten, spoelt deze niet goed door. In de pot stijgt het waterpeil bij doorspoelen flink hoog en zie je luchtbelletjes terugkomen vanuit de afvoer.

Vanuit de toiletpot gaat de aansluiting naar een 90, verloop naar 110 en zo de afvoer in.

Waar zou het aan kunnen liggen dat de wc niet goed doorspoeld. Kan dat aan het type toletpot liggen of aan de aansluiting?
Graag advies,
alvast bedankt,
Eduard
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk een ontluchtingsprobleem, laat de loodgieter dit in orde maken.
 

Eduardvr

  • #3
Had de loodgieter het telefonisch uitgelegd. Volgens hem zou het aan de gemeenteaansluiting van het riool liggen. Echter, de leiding loopt wel gewoon goed leeg (als ik daar naar luister in de kelder).

Moet een aansluiting 110 voor het toilet op de begane grond dan be/ontlucht worden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In het algemeen is dit een teken dat het water wordt tegengehouden door een luchtkolom, wanneer het water direct al omhoog komt zit het probleem in het eerste gedeelte.
Er zit hoe dan ook lucht in de pijp die niet weg kan.

Wanneer het vorige toilet wel goed leeg liep kan er misschien door bouwwerkzaamheden rommel (specie, tegellijm o.i.d.) in de afvoer zijn gekomen die een goede afvoer belemmert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu