Probleem met waterleiding

LazyAdmin

  • #1
Ik heb een ww waterleiding van me cv naar de badkamer gelegt in de betonnen vloer. De cv hang +/- 5 mtr van de badkamer vandaag op dezelfde verdieping.
Nu blijkt de koppeling die de waterleiding uit de vloer verbindt met die in de muur te lekken, hiervoor heb ik toen helaas een knelsok moeten gebruiken om de 2 stukken met elkaar te verbinden. De knelsok bevindt zich na de gebogen 90 graden bocht van de leiding uit de vloer. Het blijk dat de buis in de bocht wat plat geworden is door de brakke buigijzer die ik toen nog gebruikt had.

Nu zit ik dus met een dilemma: de leiding is als ingestort, maar gelukkig goed uit te hakken (eerst stuk al gedaan om te zoeken waar de lek zat), de badkamer ligt nog open (lees gipsplaten konden er nog af) dus ook dat is geen probleem. Maar hoe ga ik dit nu oplossen? De knelkoppelingen verder aandraaien heeft geen zin, al geprobeerd maar haalt niks uit. Nu heb ik volgens mij een aantal opties, maar ik twijfel welke het beste is:

1. Proberen de knelsok dicht te solderen
2. Knelsok eruit en een soldeersok erin zetten. Leiding is dan nog steeds plat, dus hopen dat het goed gaat...
3. Een stuk uit de vloerleiding halen inc de bocht, en een nieuw stuk inc bocht maken en die vervolgens in de vloer met een soldeersok weer vast zetten aan elkaar..

Ik kan niet meer de gehele vloerleiding vervangen omdat er inmiddels een muur in de weg staat. Ik krijg deze nooit meer gebogen en op de juiste plek, ik moet echt de huidige zien te fixen.

Ik weet dat het sterk wordt afgeraden om knelkoppelingen achter muren te gebruiken, maar soms gaat het niet anders.. en dicht is dicht in mijn optiek. Dit lekje heb ik nooit gezien omdat hij lekt aan de kant van de muur.

Wat heeft de meeste kans van slagen en waar loop ik het minste risico mee in de toekomst? Een soldeer verbinding in de vloer lijkt me ook niet persoonlijk ook niet ideaal.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Optie 3 is de beste.
 

Xr8

  • #3
Knelsok dichtsolderen gaat niet, omdat je niet kunt schuren, geen vloeistof tussen krijgt en dat er waarschijnlijk water tussen zit.

Je zou eerst optie 2 kunnen proberen. Wat al aangegeven is optie 3 is het beste. Zorg voor dat je soldeert dat de boel 100% vrij van water is.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu