Probleem? Gefreesde vloerverwarming gevuld met tegellijm

BeNbEn

  • #1
Goedendag,

Wij hebben een aanbouw laten plaatsen en vloerverwarming in oude en nieuwe gedeelte dmv freesen. Nu heeft de aannemer dit gevuld met flexibele tegellijm. Ik lees her en der dat dit wel kan maar nu doet de winkel die de vloer (plak PVC) komt leggen hier moeilijk over. Hij zegt hier niet over te kunnen egaliseren!? Ze zouden as maandag gaan beginnen en 1 juni moeten we verhuizen. Zitten dus behoorlijk in de stress... Wat raden jullie aan? Eruit hakken lijkt me geen optie!? Speciale egaline?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Een andere "vloerenboer" zoeken, want dit hoeft geen enkel probleem te zijn.
 

BeNbEn

  • #3
Bedankt voor je reactie. Kan je mij vertellen waarom je dit weet en zegt? Zit je in deze business bijv? Doe je dit werk?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Wij geven dit ook aan wanneer de afnemers vragen hoe men die gleuven moet dichten. We hebben hierover nooit opmerkingen gehad (en verzorgen honderden vloeren per jaar)
 

Aqdennis

  • #5
Wat wil die vloerenboer precies egaliseren dan? Ik neem aan met egaline....en dat moet geen probleem zijn bij tegellijm. Wel eerst een hechtprimer gebruiken....

Groetjes,
Dennis
 

BeNbEn

  • #6
Hier 2 foto's





Net is de vloerenman met een expert geweest. Expert zegt dat de tegellijm problemen gaat bezorgen omdat dit zacht is. Dit word vochtig door de kelder en verpoedert? Veel sloten hier in de buurt. Hij liet mij foto's zien van pvc lijm vloeren waar de buizen in omhoog kwamen en voor kleurverschil zorgden. Vond het erg zorgwekkend, vooral omdat we haast hebben.
Ze raadde nu ventilatie matten (erg duur zeiden ze maar heb nog geen prijs) aan en plinten die ventileren, dus niet lijmen maar ouderwets schroeven.
Maar we willen echt graag lijm pvc...

Jullie meningen!?
 

Aqdennis

  • #7
Waarom wil je plak PVC? Ik heb zelf een PVC vloer die gewoon zwevend gelegd is op een ondervloer. Ligt prima, mooi vlak, schuift niet.
Ik lees/hoor slechte verhalen over zelfplakkende PVC vloeren met betrekking tot loslaten van de lijm zo binnen 1-2 jaar. Toegegeven, het is van horen zeggen...

Groetz,
Dennis
 

BeNbEn

  • #8
Hoi Dennis,

dat het loslaat ligt denk ik een beetje aan de kwaliteit ? Wij hebben in ons huidige huis een vloer van 75m2, gelijmd en ligt al 4 jaar heel netjes.

Willen plak PVC ivm juist weer verkeerde ervaring met klik, die hadden we namelijk voor de lijm versie en die is 2 keer vervangen geweest. 5 jaar geleden toen het product nog in kinderschoenen stond weliswaar...

Plus het had nu achteraf goedkoper geweest natuurlijk. Vanavond afspraak bij de vloeren man, ben benieuwd wat de opties zijn.

En nog meer benieuwd naar ervaringen/meningen van andere hier op het forum over ons probleem.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Wij hebben thuis al jaren een klikvloer van pvc, ook bij de kinderen en bij een aantal mensen in de buurt ligt zo'n vloer.
Tot nu toe liggen de vloeren er netjes in behalve bij een buurman die voor een goedkope ondervloer ging.
Ik zou de gok niet nemen met de ondergrond van tegellijm.
Kan de aannemer niet aansprakelijk gesteld worden?
 

BeNbEn

  • #10
Helaas kan de aannemer niet echt verantwoordelijk gehouden worden. Overal op internet lees ik dat tegellijm best kan. Ook 1 van de andere reageerder gaf het al aan. Wij begrijpen het nog steeds niet helemaal.
Ze raadde trouwens ook aan om het op te vullen (nu dus te laat) met een of andere doorzichtige epoxyhars.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
Ik weet niet waar die expert het vandaan haalt, dat de tegel lijm gaat verpoederen, als dat wat vochtig wordt.
Zo te zien is het een poeder tegel lijm.
Deze zal echt niet gaan verpoederen, als die wat vochtig wordt.
Want dan zouden heel veel tegels in badkamer vloeren los liggen.

Wat me wel opvalt, is dat er niet alleen de sleuven dicht gezet zijn, maar de vloer vrij ruw afgesmeerd is met de tegel lijm.
Zo gaat er dus wel enkele zakjes egaline meer op.
Misschien is dat het probleem wel, van die vloeren boer.
En proberen ze je nu een duur product aan te smeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu