Radiator schoonmaken - smerig - veel gerookt

GewoonMezelf

  • #1
In een huis dat ik aan het opknappen ben (waar veel gerookt is) zijn de radiatoren echt smerig. Ook de binnenkant zit vol met ranzigheid, waaronder nicotine. Een simpele radiatorborstel gaat geen zoden aan de dijk zetten.

Is het een idee om de radiators los te halen en op een andere manier te reinigen? Zoja, op welke manier? Hoge drukspuit oid? In een bad met ammoniakoplossing laten weken? Ik noem maar wat.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Probeer het eens met dasty.
 

GewoonMezelf

  • #3
Dat gaat niet werken. Ik ga dat spul niet op de juiste plek krijgen. Daarvoor heb ik tussen de radiator niet genoeg ruimte. Daarom stelde ik ook al voor de radiator in een bad met reinigings middel te leggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hoe zien de radiatoren er uit?
Met name de binnenkant is belangrijk.
 

Kluskoppel

  • #5
Je zou ook andere radiatoren kunnen plaatsen, op Marktplaats wordt vaak ook wel het e.e.a. aangeboden van mensen die aan het verbouwen zijn e.d. Kun je wellicht gelijk een wat zwaarder model ophangen (type 33 als er nu bijv. een type 22 hangt) zodat je zuiniger kunt stoken (meer vermogen op lagere temperatuur).

Kan mij voorstellen dat het lastig is om een radiator goed schoon te krijgen. En dan denk je dat hij schoon is, begint het stookseizoen en gaat hij misschien alsnog stinken :shock: :lol:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu