Siemens oven snoer verlengen

Chielmi

  • #1
Ik heb mijn Siemens Magnetron-oven (type HB84H501/36) gisteren uit de inbouwnis gehaald omdat 1 van de microswitches voor de deurbeveiliging leek te zijn. Hierdoor gaf de oven telkens kortsluiting bij openen van de deur.
De switch rechts is idd defect, nieuwe switch ga ik bestellen. Dit deel van de klus komt helemaal goed :wink:

Tijdens het verwijderen van de oven heb ik echter de 230V stroomkabel door moeten knippen. Bij het ophengelen van het snoer bleef de stekker klemvast zitten op een plek waar ik niet bij kon komen.

Nu heb ik dus een oven met nog zo'n 50 cm snoer. Ik hoopte dat ik een nieuwe kabel gemakkelijk zou kunnen plaatsen, maar dat blijkt een stuk lastiger als ik eerst dacht. Van binnen ziet het binnenkomende snoer er als volgt uit:


De 230V zit met (zo lijkt) permanente stekkers op de printplaat. Ik weet niet hoe ik hier een goede verbinding met een nieuwe stroomkabel kan maken.

Misschien is een oplossing aan de buitenkant van de oven beter. Misschien kan ik hier een contrastekker maken waar ik de stroom weer op aan kan sluiten.

Iemand suggesties hoe ik dit op de beste manier op kan lossen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Even wat meer geld uitgeven voor een losse stekker en contrastekker.
Dus kwaliteit gebruiken.
 

Cool

  • #3
Wellicht mogelijk om een complete aansluitkabel met bijbehorende stekkertjes te kopen. Beter dan ergens halverwege een contrastekker te gaan maken en dan een snoertje naar het stopcontact. Google is vaak een goede vriend.
 

Chielmi

  • #4
Uiteindelijk besloten de oven naar een vakman te brengen. Ik vind mezelf zeker niet onhandig met elektra, maar dit ga ik uitbesteden.

In ieder geval bedankt voor het meedenken!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
00658104 wordt het dan...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu