Afdichten rozetten badkraan (al afgekit)

Remon1

  • #1
Omdat de rozetten bij mijn badkraan een aantal tegelvoegen overlappen, liep er tijdens het douchen water in de rozetten via de muur. Na het douchen en het drogen van de muren stond er een half uur laat een plasje water onder beide rozetten. Er is geen lekkage bij de s-koppelingen.

Ik heb de rozetten daarna voor 95% afgekit. Ik heb alleen onderaan een stukje opengelaten. Toch komt er nog water uit. Geen plas, maar slechts enkele druppels. Ik vermoedde dat er ook water maar binnen kam via de aansluiting waarover de rozetten zijn geschroefd. Ik heb deze daarna als test omwikkeld met tape en sindsdien kom er gelukkig helemaal geen water meer uit.

Nu is dit geen gezicht en zoek ik een nette permanente oplossing. Bestaat er rubber ringen die je over de 3/4 aansluiting kan schuiven waarna deze tussen de kraan en rozetten een waterdichte afsluiting vormen? Of iets anders?

Ik kan eventueel ook proberen een gaatje onderin de rozetten te boren zodat water wat er eventueel inkomt, er ook weer makkelijk uit kan. Op dit moment is de opening onderaan heel erg klein, er past nog geen velletje papier tussen en ik ben bang dat deze opening in de toekomst door kalk of andere aanslag helemaal dicht gaat zitten waardoor de rozetten vol water komen te staan (en er niet meer uit kan, met roestende koppelingen tot gevolg).


PS: Ik lees her en der (ook op dit forum) dat mensen de rozetten helemaal rondom afritten, maar dat lijkt mij dus niet zo handig..)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je hebt namelijk ook rozetten die je kunt verdraaien dan komen ze klem om de moer kraan die is verdekt en drukken ze achter zijde tegen tegels hier zit een rubber achter.



F Grohe Universeel S koppeling afgedekt compleet 1/2x3 4 chroom
 

Remon1

  • #3
Bedankt voor de tip! Dan moet het wel een erg dik rubber zijn, want de muurplaat zit ook niet 100% recht (leunt een klein beetje maar voren) en de tegels zitten ook niet allemaal 100% vlak. Ik ben weken bezig geweest met de oude verrotte muurplaat eruit te bikken, smeren, tegelen, voegen, kitten, enz. Ik wil dan toch liever de rozetten op mijn foto behouden (alleen al omdat ik dan niet het kit hoef los te krabben, ben al flink wat uurtjes zoet geweest met de rest van de badkamer, wat een *** werk was dat). De huidige rozetten buigen tenminste nog een beetje mee bij het aandraaien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Haal dat witte spul er eens af, best mogelijk dat door capillaire werking water in de rozetten loopt.
Er zijn rozetten met schroefdraad die gewoon iets meebuigen zoals de huidige de s-bochten kunnen blijven zitten.
 

Remon1

  • #5
De huidige rozetten (zaten bij de kraan) buigen prima mee. De rozetten die bij de kortere s-koppelingen die ik erbij moest kopen zaten buigen amper mee omdat deze meer slagen binnendraad heeft.

Zonder kit: rozetten lopen helemaal vol. (en ook weer vertraagd eruit)

Zonder de witte tape maar met kit: er loopt een klein beetje water onderuit de rozetten.

Met de witte tape en kit: er loopt helemaal geen water in of uit de rozetten.

Denk dat beste optie is om de tape te verwijderen en onderin een gaatje te maken zodat het kleine beetje water er ook weer uit kan. Moet alleen nog even bedenken hoe, want ruimte tussen badkuip en kraan is beperkt. Misschien met een klein puntig diamantvijltje een gaatje erin draaien (monnikenwerk) of met een soldeerbout met een omgebogen punt een gat erin branden. Heb nog een setje rozetten liggen waarop ik kan oefenen. Wil niet dat het chroom barst namelijk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kijk ook even of tussen de tegels en de s-bochten kit is aangebracht.
 

Remon1

  • #7
Zit inderdaad kit tussen. Heb ik zelf aangebracht nadat ik eerst op lekkages heb getest door de kraan voordien te monteren en onder druk te zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu