Drie deurbellen draadloos aansluiten

MelvinP

  • #1
Wij wonen in een gesplitst huis, met op iedere verdieping een appartement. Ik wil graag de deurbellen opknappen.

Buiten zit een drievoudige deurbel. In de gezamenlijke meterkast hing tot vandaag een oude transformator met daarop bedrading naar de verschillende verdiepingen. Het werkt allemaal niet meer, want iedereen heeft zijn eigen draadloze bel opgeplakt. Dat ziet er nogal armoedig uit.

Ik zou graag bedrade drukkers (de huidige, of nieuwe) met draadloze ontvangers willen combineren. Daarvoor heb ik de KlikAanKlikUit ACDB-7000B Drukknopzender gevonden, maar het liefst heb ik ook niet te maken met batterijen.

Dat betekent, volgens mij, automatisch dat ik weer met een transformator moet werken. Ik zie dat die tegenwoordig gewoon in je groepenkast geplaatst kan worden. Op dit moment is mij vooral onduidelijk of ik voor drie individuele deurbellen voldoende heb aan één transformator. En dan nog de hoofdvraag: hoe krijg ik het vervolgens draadloos?

Wie heeft advies of goede ideeën?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Gewoon het oude systeem weer in ere herstellen.

Draadloos is leuk maar geeft soms ook vage storingen, en het werkt vaak op batterijen om het juist draadloos te maken.

Of upgraden naar een videointercom of een systeem met een Dailer welke een telefoonnummer belt zodat deze persoon dan de deur kan openen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Er bestaan ook draadloze systemen die je wel gewoon op 12V aan kunt sluiten.
Gewoon de bestaande beldrukker gebruiken en deze samen met een voeding op de zender aansluiten.
In de woning zelf kun je dan kiezen ook een ontvanger op batterijen, een ontvanger op 12V of een ontvanger die je rechtstreeks in de 230V prikt.
Voordeel is dat ze heel wat beter en betrouwbaarder werken dan die klik dingen en een bereik tot 500m hebben.
 

MelvinP

  • #4
Bedankt voor jullie antwoorden.

Het oude systeem in ere herstellen klinkt leuk, en volledig bedraad zal altijd mijn voorkeur hebben, maar dat is niet mogelijk. De belbedrading naar ons eigen appartement is er niet meer en ik weet niet in welke staat die in de andere appartementen is. Daarnaast zijn de bewoners inmiddels gewend om de plek van de gong zelf te kunnen bepalen en dat wil ik hen niet ontnemen. Een upgrade naar bijvoorbeeld videointercom zit er budgetair gewoon niet in.

Ik zoek inderdaad naar een combinatie van klassieke beldrukkers met draadloze ontvangers. Inmiddels heb ik daarvoor ook de Byron BY32 gevonden, die geschikt is om op een transformator aan te sluiten in plaats van met batterijen te gebruiken. Wat mij niet duidelijk wordt, is of ik er daarvan drie op één transformator kan aansluiten, waarbij de bellen afzonderlijk blijven werken.

Zijn er andere suggesties?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Weet je zeker dat die Byron BY32 werkt zonder batterij? Ik vind de website van Byron daarin niet zo duidelijk. Ik lees bijvoorbeeld:
The converter is powered by batteries but can be connected to an transformer.
Dus ja, je kunt hem aansluiten in een circuit met transformator. Maar de batterij blijft mijns inziens nodig om de module zelf te voeden.

Ik heb de handleiding even zitten doorbladeren en zie daar ook geen situaties zonder batterij.

Ik zie ook niet hoe dit zou moeten gaan werken, want in alle aansluitvoorbeelden krijgt de module alleen spanning uit de transformator wanneer de beldrukker wordt ingedrukt. Hoe wil je dan bijvoorbeeld de procedure om zender en ontvanger te koppelen doorlopen? Met de beldrukker constant ingedrukt? Want anders heeft je zender geen spanning dus doet het ding niets.

Het staat er niet héél duidelijk maar ik ga er vanuit dat er een batterij nodig blijft.

Honeywell heeft iets soortgelijks, de DCP917S. Hiervoor geldt hetzelfde, deze werkt alleen met batterij.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Zo is dat hier ook, het belaignaal van de drukker mag via een trafo geleverd worden.
Hierdoor kan je de zender op de positie van een bel plaatsen zonder de achterliggende installatie aan te passen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Maar het is dus geen oplossing zonder batterijen zoals MelvinP zoekt.

Je kunt natuurlijk een soldeerbout en een 3VDC adapter pakken... Of verder zoeken naar een kant en klare oplossing, maar die ken ik zo ook niet.
 

MelvinP

  • #8
Bedankt voor het meedenken! Ik moet zeggen dat het mij niet duidelijker wordt, maar dat ligt niet aan jullie. Vooral de tekst op bol.com doet mij denken dat de Byron BY32 zonder batterij te gebruiken is, er staat: te gebruiken met de inbegrepen batterij óf met een transformator. En: wanneer je gebruik wilt maken van een transformator, en de beldrukker als is aangesloten op de transformator, dan dient de converter aangesloten te worden op de bel binnen.

Daaruit maak ik op dat hij zonder batterij middels een transformator gevoed zou kunnen worden, maar dat begrijp ik misschien verkeerd. Mede daarom heb ik mijn twijfels of ik drie individuele deurbellen kan gebruiken, en de drie converters met één transformator kan voeden.

Ik krijg het idee van niet, zo te zien heb je dan drie transformators nodig en moet elke converter via een eigen transformator op de beldrukker worden aangesloten. Wat denken jullie?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Bij de handleiding kom ik geen aanwijzingen tegen voor voeding via een transformator.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #10
Ik had je een persoonlijk bericht gestuurd met wat zoekwoorden zodat je uitkomt bij een type wat zeker probleemloos werkt.
 

Taan

  • #11
@Gerrit, zou je mij die gegevens ook willen sturen?

Ik heb geen 3 deurbellen maar wil wel graag 3 (draadloze) bellen in huis
 

MelvinP

  • #12
Nooit verwacht dat iets simpels als een deurbel mij zou zou bezighouden!

Ik vind het nog niet makkelijk, om tot het meest ideale te komen. De messing beldrukkers voor buiten zijn in elk geval onderweg, want die keuze staat vast.

Wat de Byron BY32 betreft blijf ik in de veronderstelling dat hij zonder batterij zou moeten kunnen werken, maar ik begrijp niet goed hoe. Inmiddels heb ik ook geleerd dat er draadloze sets bestaan, waarvan de drukker aan te sluiten is op een bestaande beldrukker.

Steeds meer krijg ik het gevoel aan batterijen vast te zitten, vooral omdat het om drie individuele bellen gaat, waarvan ik het idee krijg ze niet op één transformator te kunnen combineren.

Toevallig is de KlikAanKlikUit ACDB-7000B nu voor 11,99 in de aanbieding bij Praxis, en in combinatie met een gong voor 17,51 te koop. Hoewel ik de vormgeving niet zo fraai vind, denk ik dat dit de aantrekkelijkste oplossing is.

Nog andere ideeën?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #13
Ik zou niet weten waarom je die beldrukkers niet op 1 beltrafo aan kunt sluiten.
De beltrafo wordt alleen gebruikt voor de spanning en als een batterij al 2 tot 3 jaar meegaat voordat hij leeg is dan is de stroomopname dus minimaal en kun je op 1 betrafo ook wel 100 beldrukkers aansluiten.

Hou er verder rekening mee dat die klik dingen vaak maar een beperkt bereik hebben en ook vaak gebruik maken van afwijkende batterijen (dus geen gewone AA of AAA batterijen)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu