Carport puntdak tussen 2 muren

EugeneWeijters

  • #1
We krijgen nieuwe buren en die zouden graag het lage muurtje (rode lijn, tekening 1) willen verhogen naar 2 meter tot aan de voorkant van ons huis (groene lijn, tekening 1). Nu hebben wij een camper en zou het een uitgelezen mogelijkheid zijn om een overkapping te plaatsen tussen ons huis en de nieuwe muur. De nieuwe muur willen ze 2 meter hoog maken maar aangezien mijn garage 2,25 meter hoog is lijkt het mij verstandig om met ze af te spreken dat hij 2.25 hoog moet worden. Omdat het dak van de garage een puntdak is lijkt het mij het mooiste om dit door te trekken in de overkapping. De dakpannen van de garage wil ik er dan af halen en vervangen door kunststof dakpan platen. En nu komen de vragen:

De garage staat niet volledig parallel aan het huis dus hoe moet ik omgaan met de aansluiting van de nieuwe overkapping aan de bestaande garage?

Hoe moet ik de afwatering maken van het puntdak aan het huis en de nieuwe muur?

Waar moet ik allemaal nog meer rekening mee houden?

O ja, en alles moet zo goedkoop mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een halfsteens muur is zeker niet stabiel genoeg om de spatkrachten op te vangen. Want ivm de hoogte van de camper kun je geen driehoeks-spant kwijt met een trekbalk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou het parallel aan het huis maken. Een knik met de garage valt straks niet op. Tussen huis en carport moet uiteraard een goot.

Via https://www.omgevingsloket.nl/ kan je controleren of er een vergunning nodig is. Normaal moet je bv. een meter achter je voorgevel terugspringen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu