Bout centraal doos draait dol

Freakie

  • #1
Hier komen wonen toen kreeg ik de bout niet los, toen maar snel lamp opgehangen omdat het toch past. Nu wil het anders maar loop ik tegen 2 dingen aan.

Bout draait helemaal dol en is enorm scheef. Hoe dit zonder te veel beschadigingen te verwijderen. Ben wel wat gewend met klussen meestal met redelijk wat geweld en eventueel opnieuw tappen lukt het wel maar lijkt mij hier geen goed idee. Iemand tips?

Verder wil ik de lamp anders ophangen, nu heeft deze centraaldoos maar 2 schroefgaten. Die staan verticaal en wil juist de lamp horizontaal ophangen. Iemand hier een idee voor, correctie ring? Maar ja nu is het allemaal mooi gelijk met het plafond. Ideeën?

 

Cool

  • #2
Er is veel geweld gebruikt..ik zou de bout afzagen zodat er genoeg draadeind overblijft om er een moer op de draaien voor de nieuwe lamp. Om de lamp dan een kwart slag te kunnen draaien misschien een plaatje ter grote van de inbouwdoos er op te zetten, waarna u hieraan weer de lampvoet kan bevestigen ? De huidige inbouwdoos krijgt u er waarschijnlijk niet uit.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Afzagen gaat het snelst met een multitool, of een klein metaalzaagje (die met het uitstekende zaagblad)
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Het lijkt me ook een vrij lange bout... misschien is deze al tegen het einde van het gaat gelopen en toen moeilijk gaan doen?

Als het oppervlak van de lamp groot genoeg is, kun je ook langs de centraaldoos 2 gaten boren en met pluggen en schroeven de lamp monteren zoals je wilt. Dit werkt natuurlijk wel enkel als de lampvoet groot genoeg is om dan ook de centraaldoos te bedekken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Bij een vierkante centraaldoos is een "Switch socket cassette junction box Repair" misschien wel goed bruikbaar.

 

Freakie

  • #7
Opgelost! Zag de tip hier van een rampamoer en dacht nou dan kan ik net zo goed toch het schroefdraad slopen. Dus bout klem gezet en naar beneden getrokken. Kwam er met moer en al uit. Daarna 6mm gat geboord en rampamoer ingedraaid. Was binnen 5 minuten klaar. Top tips!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu