Stalen Berkvens deurkozijnen vervangen mogelijk?

Nick_66

  • #1
Hallo allemaal,

Op 1 mei krijgen wij de sleutel van ons andere huis.

Helaas zijn de deurkozijnen in de woning wat verkleurd (geel geworden). Ook de opdekdeuren. De deurkozijnen zijn volgens mij van Berkvens (Berdo kozijnen).

Mijn vraag is of de deurkozijnen gemakkelijk te vervangen zijn zonder de muren te beschadigen?

Zover ik heb kunnen ontdekken op internet zijn deze deurkozijnen middels een beugel vastgeklemd op de muren. De schroef van deze beugels zijn bereikbaar via een gat in de deurkozijnen. Het lijkt mij dat deze dan vrij eenvoudig te verwijderen zijn.

Heeft iemand ervaring met het vervangen van dergelijke deurkozijnen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Als de afwerking van muur niet aan het kozijn geplakt zit wel. Voorzichtig lossnijden helpt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Uiteraard kun je ze verwijderen. Maar wat ga je dan terugplaatsen?

Probeer eerst eens om ze goed schoon te maken met een niet-schurend reinigingsmiddel.

Een alternatief is om ze te schilderen. De cremekleurige kozijnen van berkvens hebben een dikkere coating met sinaasappelstructuur. De helderwitte zijn volgens mij gewoon gespoten. Een primer is wel gewenst.
 

Nick_66

  • #4
We willen de deurkozijnen dan vervangen door nieuwe die nog mooi wit zijn en ook niet meer gaan verkleuren.

Schilderen hebben we ook overwogen. Offertes aangevraagd bij diversen schilderbedrijven, maar dit is toch best kostbaar.

De Berkvens deurkozijnen zijn op zich ook niet echt heel duur en een opdekdeur is ook goed betaalbaar.

Alleen de vraag, krijgen we de deurkozijnen mooi verwijderd zonder de muren te beschadigen? Blijkbaar kan dit dus als de afwerking van de muur niet op het kozijn zit en je het met mesje evt los kunt snijden.
 

Nick_66

  • #5
Ipv de oude Berkvens stalen deurposten te gaan vervangen door nieuwe stalen zijn we nu toch aan het overwegen deze te gaan vervangen door houten geschikt voor stompe deuren.
Het bovenlicht van de standaard Berkvens deurposten vinden we ook niet echt mooi en willen dan dus deurposten plaatsen die tot aan het plafond komen. Nu heeft Berkvens een nieuwe serie genaamd Verdi. Deze zijn zowel in de stalen als houten variant te verkrijgen. Helaas kunnen deze alleen projectmatig verkregen worden via een aannemer en volgens mij alleen bij nieuwbouw.
Iemand ervaring met deze serie van Berkvens?

Ik kwam ook deurposten tegen van Austria. Deze zijn van hout en geschikt om de stalen deurposten te vervangen. Helaas zijn deze wel prijzig.

Kortom, we zijn er nog niet uit wat nu het beste is en ik hoop hier op dit forum wat advies in te kunnen winnen.
 

LifeTec

  • #6
Wij zijn nu dezelfde deuren aan het overwegen. Heb je ze uiteindelijk aangeschaft? Kon dit uiteindelijk als particulier, en natuurlijk erg benieuwd of het bevalt.

In ons nieuwe huis zijn de kozijnen allemaal plastic, erg lelijk, en de deuren zijn ook af (allemaal van 82). Dit systeem leek mij wel wat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu