CV buiten bedrijf stellen

Tom345

Specialist Elektra
  • #1
Hoi,

Binnenkort wil ik mijn stadswarmte laten afsluiten. Ik heb nu een airco, die ook kan verwarmen en ga een elektrische boiler aanschaffen en een kacheltje voor in de badkamer.

De radiator in de badkamer moet hiervoor weg. De andere radiatoren laat ik waarschijnlijk hangen. Hoe kan ik leidingen en radiatoren het best conserveren, zodat ze niet roesten en ik eventueel nog terug kan naar stadswarmte, mocht het toch niet zo goed werken met de airco. Kan ik de cv beter aftappen of juist het water erin laten? Of vullen met een andere vloeistof? Ik heb kunststof leidingen.

Alvast dank voor jullie tips.
 

Marcn88

  • #2
Gevuld en op druk laten zorgen dat de boel goed ontlucht is dan afsluiters bij de afleverset dicht zetten
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Dankjewel voor je reactie. Dat betekent dat ik de badkamerradiator weg moet halen, voordat de stadswarmte wordt afgesloten. Hoe kan ik de aansluitingen het best afdoppen?

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Vermoedelijk zit er ergens een verdeelbalk waar de radiatoren op aangesloten zijn. Als je daar afdopt, kun je de leidingen vlak met de vloer wegzagen, of zelfs de tegel vervangen voor een exemplaar zonder gat.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Geen verdeelbalk. Vanuit de afleverset gaan een enkele aanvoer- en een enkele retourleiding direct de vloer in.

Wegzagen is ook niet de bedoeling, want ik wil de mogelijheid houden om het terug te brengen in de oude staat, mocht het verwarmen met de inverter-airco toch niet bevallen. (Al zou het her-aansluiten flink in de papieren lopen. Daar vragen ze 3.600 Euro excl. BTW voor)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
In dat geval zou ik het onderblok dichtdraaien, radiator eraf en de leidingen laten zitten. Vooral de dames zijn goed in het bedenken van zaken die er dan wel overheen kunnen staan om de aandacht af te leiden.

Terug naar de stadsver(w)arming zou ik nooit doen. Zet er dan een L/W warmtepomp voor.

Ook over het 'laten afsluiten' en de kosten daarvan bestaat veel discussie. Misschien kun je gewoon het contract opzeggen. Als het warmtebedrijf dan wil afsluiten/weghalen/paars schilderen dan mogen ze dat, maar op eigen kosten.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #7
Er zit een enkele kraan in dat aansluitblok die je met een imbussleutel dicht kunt draaien. Draai je daarmee tegelijk aanvoer en retour dicht?

Er is op zich niets mis met stadswarmte, alleen dat het idioot duur is.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Je kan het toch proberen zonder direct de stads verwarming weg te laten halen, door uit het te zetten.

Korte tijd stoken met de airco en je weet het resultaat. Als het goed functioneert Stadsverwarming pas afsluiten.

Dan is er geen twijfel en kan alles aangepast worden.

Vr Gr
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #9
Dat heb ik natuurlijk gedaan. Het beviel goed en het stroomverbruik was laag. Alleen hebben we een buitengewoon milde winter gehad, dit jaar.

Ik wil de optie houden om terug te gaan, bijvoorbeeld voor het geval dat ik mijn woning ooit ga verkopen.
Zelf houd ik het op een kamertemperatuur van 19 graden en heb ik de radiator in de slaapkamer nog nooit aan gehad. Maar als er een koukleum hier zijn intrek zou nemen, dan wordt het een ander verhaal.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Het siert je dat je aan anderen denkt maar stel dat er iemand in komt die meer dan tevreden is dat er geen radiator zit. :wink:
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #11
Dank voor julllie reacties. Kan iemand me nog vertellen of het kraantje onderin het blokje zowel aanvoer als ook retour afsluit of alleen de retour?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu