Boretti

Hennie2161

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een vraag over het aansluiten van een boretti gasfornuis.

Het is een gasfornuis met 2 ovens waar een perilex stekker bij zit. Nu heb ik een kookgroep in mijn meterkast zitten met 2 x 220v en wil het fornuis daar op aansluiten. Nu vraag ik me af hoe ik dit moet doen zonder dat ik het fornuis kapot maak. Achterop het fornuis zit ( bijgevoegd op foto) een aansluit schema.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Deze opstelling is niet gemaakt voor een kookgroep, deze hoort op een 400v groep.

Alleen met een kunstgreep zou het kunnen mits vermogen en bekabeling van de opstelling daarop berekend zijn.

Het apparaat is daar niet voor gekeurd.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Typenummer?
Opgenomen vermogen?
 

Adrie van Iep

  • #4
Als je goed kijkt is het het de tweede regel. 2x 220v , 1x face op punt 1 en 2 face 2 op punt 3 en de 2x nul op 4 en 5. Dat is ook wel genaamd de perilex aansluiting.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Op een perilex aansluiting kan zowel een kookgroep van 2 x 230 V zitten als een driefase 380 (eigenlijk 400V) aansluiting. Bovendien heb je geen idee welk vermogen dit Boretti fornuis nodig heeft. De topicstarter heeft na de vraag naar het opgenomen vermogen niet meer gereageerd. Je mag aannemen dat de elektraspecialist, die in bijdrage #2 een advies gaf, weet waar ie over praat en dit fornuis dus juist niet volgens schema 2 aangesloten kan worden.

Ik wil je verzoeken niet op oude onderwerpen te reageren en de situatie van jouw Boretti fornuis niet te betrekken op alle vragen over Boretti fornuizen en zeker niet als er helemaal niet bekend is wélk fornuis..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu