Philips Hue zit vol, en nu?

Ambidexterity

  • #1
Lekker dan, plaats ik daar lampjes in de vitrinekastjes in onze nieuwe keuken, krijg ik tijdens het aanmelden te zien dat de bridge vol zit :shock:
1 zone weggehaald en toen lukte het dan wel, maar al mijn andere verlichting die ik nog op de planning hebt staan gaat dus niet lukken klaarblijkelijk.

Wat kan ik hier aan doen? Ik heb iets gevonden over een Homey, maar ik vraag me af of dit de oplossing is. 2 bridge's, gaat dat werken?
 

Ambidexterity

  • #2
Oke, een tweede bridge gaat volgens de klantenservice werken. 1 voor bijvoorbeeld beneden en 1 voor boven. In de app kan je dus klaarblijkelijk makkelijk omschakelen. Dit gaan we binnenkort dan maar testen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Je kunt in de app inderdaad schakelen. "Makkelijk" dat durf ik te betwijfelen. Ook kun je geen automatiseringen gebruiken over twee bridges heen, een "alles uit" knop bij de voordeur ofzo gaat hem dus niet worden.

Volgens mij zijn er wel 3rd party apps waarmee het bedienen van 2 bridges makkelijker gaat (iConnectHue, All4Hue, HueEssentials) maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.

Beide bridges koppelen op een domoticasysteem zoals Homey, Domoticz of Home-Assistant kan natuurlijk ook. Alleen dan gebruik je dus die app/interface om het te bedienen en om automatiseringen aan te maken en in te stellen, niet de Hue app. Dat is wel een wijziging waar je achter moet staan...
 

Ambidexterity

  • #4
Die 3rd party app's ga ik zeker bekijken en dat domoticasysteem ga ik ook uitzoeken. Het instellen via de Hue app gaat fijn en is duidelijk, de woning app van Apple is in mijn optiek geen fijne app. Hoe ik het ook went en keert, een 2de bridge is noodzakelijk heb ik begrepen. Persoonlijk denk ik dat de bridge te krap is wat betreft de aantal te koppelende lampen en accessoires, hier schieten ze wel een beetje mee te kort.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Wat heb je nu precies allemaal gekoppeld en hoeveel uitbreidingsplannen heb je? Misschien kun je ergens op geheugenruimte besparen door slim met instellingen om te gaan?

Als je met de standaard app bijvoorbeeld een dimmerswitch toevoegt worden er een hele rits (volgens mij wel 10 stuks) routines aangemaakt om met de aan-knop door 5 scenes heen te kunnen bladeren. Als je dat niet gebruikt, kun je door slim instellen (bijvoorbeeld ook met een 3rd party app) wat routines besparen. Als je dat met 10 switches kunt doen is het misschien genoeg om je uitbreidingsplannen op 1 bridge te kunnen doorvoeren...

Is wel geprul in de marge natuurlijk.
 

Ambidexterity

  • #6
Op dit moment heb ik 21 lampen verdeeld over 17 kamers en 13 accessoires. van de 13 accessoires is 1 buiten sensor, 1 wcd aan/uit schakelaar en 1 Niko schakelaar, de rest zijn Philips schakelaars. Verder zijn er geen zones, dus niet zo spanend.

Er moeten nog 6 schakelaars bijkomen, 1 LED strip, 4 lampen en dan nog de buiten verlichting plus de verlichting onder de afdak/serre en tuinhuisje met zwembad. Nog wel wat dus.

Ik ga een bridge er bijhangen en 1 is dan voor boven+zolder en de andere is dan voor beneden. Misschien voor buiten een de bridge, maar dat is pas volgende jaar en misschien is er dan wel een nieuwe die krachtiger is.

Ik heb even de app's gedownload en ga er mee stoeien, iConnectHue ziet er redelijk goed uit in ieder geval. In een latere fase ga ik denk ik kijken naar een Homey.
 

Akatar

  • #7
Volgens hue

Philips officials say that each Hue Bridge can control up to a maximum of 50 Hue bulbs, this can be a mixture of different bulbs, lamps and light strips, as well as switches such as the Hue dimmer, tap and motion sensors, however the maximum is 50 in total.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu