Nieuwe stand- en ontspanningsleiding

PascalDiY

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ga in een extra kamer een nieuwe badkamer maken inclusief toilet. Het huis heeft geen standleiding dus ik wil een leiding (110 mm) vanuit de wc naar boven trekken waarop zowel het oude toilet als de nieuwe badkamer op aan wordt gesloten. Om problemen in de toekomst te voorkomen wil ik hier gelijk een ontsnappingsleiding aan toevoegen welke ik wil laten lopen via een oud gemetseld ventilatie kanaal naar de schoorsteen. Hier had ik wat vragen over.

- Moet ik in dit kanaal de pvc pijp doortrekken tot in de schoorsteen of is het voldoende om een meter pijp boven het hoogste loospunt te hebben. Zodat de beluchting en ontluchting via het ventilatie kanaal loopt.

- Moet ik bij het aanleggen van de ontsnappingsleiding ook rekening houden met het gebruik van 90 graden bochten. Het lijkt mij dat lucht een stuk minder moeite heeft om door een 90 graden bocht te gaan dan vervuild afval water.

- Mag ik een kleinere diameter pijp gebruiken voor de ontsnappingsleiding en mag ik hier gebruik maken van manchetmoffen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Groet,

Pascal.

titel aangepast - mod
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Pijp moet door schoorsteenkanaal heen naar boven dak.
De pijp condenseert erg.

mooiste is gewoon recht naar boven

Minimale ontspanning leiding is 75 en mag met manchet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een pijp in de schoorsteen zou je ongeveer zo boven de schoorsteen zo moeten uitkomen. Er wordt veel vocht gemaakt in een riool en dat loopt in de praktijk terug en dat water is behoorlijk agressief.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu