Nieuw toilet maakt gorgelend geluid

No11

  • #1
Beste allemaal,

We hebben onlangs een nieuw hangend toilet met inbouwreservoir van WISA in laten bouwen. Bij het doorspoelen (grote of kleine flush) hoor je een gorgelend geluid. Dit ontstaat wanneer al het water uit de pot is verdwenen naar de afvoer. Wanneer al het water is verdwenen hoor je een gorgelend geluid en komt het water weer naar boven vanuit de afvoer naar de normale waterstand. Het water stroomt op een normale manier weg.

De waterstand is wat lager dan onze andere wc waar we het probleem niet hebben. Kan ik dit oplossen door de vlotter af te stellen of ligt het ergens anders aan denken jullie?

Dank jullie wel!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is geen beluchting aanwezig, daardoor wordt de sifon vacuüm getrokken.
Is er een ontspanningsleiding aangelegd bij de installatie van de pot?
 

Ambidexterity

  • #3
Ik heb dit probleem ook wel 1 a 2 keer per week bij de beneden toilet, boven nooit gehad. Vanaf de 110 pijp onder het huis loopt er een 70 of 80 pijp naar het dak om te beluchten.

Dus het kan klaarblijkelijk ook als er beluchting is.

Nu is der vraag; heeft de TS helemaal geen beluchting? Het is misschien even handig dit na te gaan. Bij mij is het ± 1 a 2 keer per week, dus niet telkens, is dit bij ook het geval of doet dit probleem zich voor bij elke spoeling?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
@Ambidexterity
Je kunt ook een verzakking hebben in je liggende leiding.

@TS, heb je ook een foto hoe die wc aangesloten is op de standleiding?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu