Electriciteitskabels wegwerken in plafond

Knijntje

  • #1
Hi allemaal,
Een hele goeie /middag avond. Even een simpele vraag. Ik denk dat het wel kan, maar ik wil tóch graag even bevestiging:

Wij zitten op drie plaatsen in huis met lichtaansluitpunten op het plafond waarbij de installatiedraad via een kabelgootje OP het plafond loopt. Dit zou ik graag weg willen werken in het plafond. Er zullen ongetwijfeld gipsplaten in het plafond zitten. Al dan niet met een dun laagje stuck. Kan ik een gootje snijden/zagen waar een mantelbuis in past om de kabels weg te werken (en dan mooi dichtsmeren, strak afmessen, voorstrijken + schilderen)?

En wat doe ik als ik rachels tegen kom (met de onvermijdelijke schroeven)?

Ik heb hoge plafonds hier btw (en wil dat graag zo houden). Handig om te vermelden.

Ik ben erg benieuwd


sorry voor de slechte kwaliteit foto
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
"Er zullen ongetwijfeld gipsplaten in het plafond zitten."

Weet je dat of denk je dat?
Er zijn meer opties.
 
  • Like
Waarderingen: phil_1993

Knijntje

  • #3
Het is wel een gok. Ik zie flinterdunne scheurtjes in het plafond. Ik heb het naar aanleiding van jouw vraag even gemeten (want het is een goeie vraag) en ze zitten exact 60 cm uit elkaar. Is het dan waarschijnlijk gipsplaat? Zal wel he?

Ik zou een gaatje kunnen boren en een plug erin. Schroef erin en eruit draaien en vervolgens de plug eruit trekken. Dan komt er altijd zo'n kartonnen randje om het gaatje heen hehehe; dan weet ik het zeker alright ;)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Even er op kloppen misschien?
 

Knijntje

  • #5
Het klinkt hol
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Ik denk dat het infrezen van zo'n goot tegen zal vallen. Als er nog ruimte boven het plafond zit; kun je een centraaldoos op de nieuwe plek uit de gipsplaat zagen en dan met wat 'hengelen' de kabel / buis met draad boven het plafond naar de nieuwe doos laten komen?
 

Knijntje

  • #7
Hmmm, dat is wel een idee. Dan moet ik een kijkje gaan nemen of er ruimte is. Het moet er toch van komen. Met wat klooien dus proberen of ik een buis kan doorvoeren zonder geul...
Ik kan mij goed voorstellen dat het lastig is om over zo'n lengte de kabels weg te werken middels geul vrezen. Bedankt voor de tip
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu