Mantelbuis van meterkast naar buiten: slimmigheidje gezocht

Bassie1973

  • #1
We zijn bijna klaar met verbouwen en komen er net achter dat we onze meterkast moeten aanpassen. Vloer is dicht, vloerverwarming zit erin en isolatiechips vullen de hele kruipruimte. Balen.

Nu zoeken we naar mogelijkheden om de mantelbuis van meterkast (midden in de woning) naar buiten te brengen. Opties die we zien zijn:

1. gat in de vloer (onder meterkast), mantelbuis met kromming erin; van buitenaf ook een gat maken en - dwars door isolatiechips en kruipruimte - proberen ze beiden bij elkaar te brengen (en dicht te maken); te overbruggen afstand is ongeveer 5 meter; iemand een slimmigheid om het makkelijker te maken om dit op elkaar te laten aansluiten?

2. boven de grond blijven (maar dan blijft de buis dus altijd zichtbaar: vanuit meterkast, via muur door logeerkamer, net voor buitenmuur naar beneden en via gat naar buiten

3. zelfde als 2, maar dan vooraan in de logeerkamer (dichtst bij de meterkast) gat in de vloer maken (vloerverwarming 'uitschakelen', door de kruipruimte geleiden en via gat naar buiten; daarna vloerverwarming herstellen en vloer dicht maken.

Heeft iemand nog andere suggesties?

3.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Heb je toestemming van je energiebedrijf om de meterkast 5 m van de gevel te plaatsen?

Vaak is dat maximaal 3,5 meter.
 

Bassie1973

  • #3
Betreft renovatie van oude parterre, meterkast blijft op de plek waar deze zat: netbeheerder heeft aangegeven dat ze van ons verlangen dat de mantelbuis naar naar buiten gelegd wordt, vandaar kunnen zij het oppakken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Oke dat je het al overlegd had.

Ik zou voor optie 3 gaan en eventueel daar de vloer verwarming aanpassen en een luik laten zitten, mocht je ooit weer onder de vloer moeten, bijvoorbeeld problemen riool.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu