Raamfolie verwijderen

Ellie052

  • #1
Op het raam van mijn wc is lang geleden raamfolie aangebracht. Dit is aan het verweren en ziet er erg lelijk uit. Nu wil ik dit verwijderen.
Hoe kan ik dit het beste doen? Welk middel lost de lijm op?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Stickerverwijderaar. Echter kijk uit als je kunststof kozijnen hebt, aangezien het oplosmiddel ook PVC aantast. En altijd goed ventileren tijdens en na het gebruik van dit soort middelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Met een föhn warm maken, rustig aan, niet te heet, anders knapt de ruit.
Als het folie warm is kunt u het er zo af trekken.
 

De Bob

  • #4
Zie hier de mogelijkheden, de lijm resten verwijderen wordt lastig
 

Ambidexterity

  • #5
Eerst met een föhn en dan resten lijm met sticker verwijderaar is wel een goede manier, echter is de vraag hoeveel jaren heb het er opgezeten en hoeveel zon hebt er op staan bakken.

De folies welken wij gebruiken op bijvoorbeeld auto's, gekleurde folies, raam tint folies hebben een garantie van ±7 a 8 jaren. Het valt er dan echt niet af, maar de lijm gaat verharden. Als de lijm is verhard, dan ben je klaar, dat is dan een hel om het fatsoenlijk er vanaf te krijgen.

Je kan natuurlijk het proberen zoals Jan het zegt, is de lijm verhard, dan is het wellicht raadzaam om het ruitje te vervangen denk ik. Dat wordt dan flink krabben met een scherp mesje met een kans dat het glas beschadigd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de lijm verhard is er een beetje wd40 op spuiten, even laten intrekken en dan met een glaskrabber verwijderen, de kans op beschadigen is dan vrijwel nihil.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #7
Als je investeert in een goede krabber, dan heb je dat er zo af, die lijm is verhard, en rag je er met een scherp mesje in een professionele krabber die laag er zo af.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu