Advies - Werkwijze vloerverwarming in frezen

Midoban

  • #1
Hallo!

Momenteel wordt er bij ons een vloerverwarming aangelegd door een klusbedrijf. (zou hier ervaring mee hebben) Nu twijfel ik sterk over de werkwijze en het resultaat in de hal. Graag wat advies.

De heren hebben een vloerverwarming ingefreesd in de benedenverdieping, Hal / toilet/ woonkamer / keuken. In de hal en keuken ligt een zachtere dekvloer die makkelijk brokkelt. Omdat in de hal en toilet niet met de freesmaschine gewerkt kon worden is er besloten daar met de hand te frezen. Het gevolg is dat er hele happen uit de vloer zijn en er niet overal spraken is van sleuven. Daarnaast worden de buizen met schroeven en latjes op hun plek gehouden.Het ziet er in ons optiek niet fraai uit.

Had het advies niet moeten zijn om de vloerverwarming in hal en toilet gezien de geringe ruimte niet in te frezen bijvoorbeeld?

Wij vermoeden dat een vloerverwarmings specialist dit niet op deze manier zou opleveren en zouden graag wat inzichten van jullie horen hierover.

Het kan ook zijn dat allemal oke is, maar ik twijfel sterk hierover.

Resultaat is te zien op de foto's.


 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Normaal beoordelen we op dit forum niet het werk van anderen, maar die schreeuwt om er toch iets van te zeggen.
Je zult maar in handen vallen van een klusbedrijf dat zit uitgeeft als vloerverwarmingsinstallateur.

Dit is echt een wanprestatie: schroeven inde vloer die de buis op z'n plaats moeten houden, een knik in een bocht, leidingen die totaal niet vast liggen in freesgleuven etc. Die foto's spreken voor zich.

Hier past maar één ding: haal alles er maar uit, haal de dekvloer weg en leg een nieuwe dekvloer en ga daarin, na een week op 2-3 dan opnieuw frezen (of laat de vloerverwarming op draadstaalmetten leggen + laat daarover een dekvloer aanbrengen.
Dit resultaat moet je echt niet pikken, want dat vraagt om problemen als je zo'n vloerverwarming in gebruik zou gaan nemen.
Ik zou me behoorlijk schamen als onze medewerkers zoiets zouden afleveren.
Toch maar weer een waarschuwing om bedrijven die geen enkele ervaring met deze werkzaamheden hebben te mijden!!
 

Midoban

  • #3
Dank voor de reactie, was er al bang voor.
Ze zouden er ervaring mee hebben.. Aan de keuze voor het bedrijf kunnen we helaas niks doen meer. harde les..

Was me overigens niet bewust van het wel niet beoordelen van anderen, gaat me er ook niet om door wie dit gedaan is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu