Draagmuur verwijderen, H balk plaatsen

Wiellies

  • #1
Hallo,

ben voornemens een dragende muur (porisosteen 12 cm breed) grotendeels weg te halen. Constructeur heeft al berekend dat ik een HE200A balk dien te plaatsen, ondersteund door 2 KW100/50/5 kokerprofielen. Mede omdat zijn inziens de dragende 12 cm brede poriso muur te zwak zou zijn om daar een H balk op te laten rusten.

Overweging is ook om aan de buitenzijde van de woning een gat in de binnenmuur te maken en daar op een schutplaat de H balk op te leggen. Echter vlak ernaast zit een kunststof raam met erboven een latei. Weet niet hoe dik deze latei is, en of het mogelijk is hierboven voldoen ruimte vrij te maken om de H balk in te schuiven.
Afstand van bovenkant raamkozijn tot dek is 28 cm. Hier dient dus de lateidikte vanaf en de ruimte die dan overblijft zou de HE200A balk van 3 mtr lengte ingeschoven dienen te worden.

Wie heeft tips / advies in deze. Is het idd nodig om 2 stalen kokerprofielen te plaatsen of kan ik de HE200A aan beide zijde op een gedeelte van de te verwijderen dragende muur laten rusten?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je vraagt professioneel advies aan een deskundige en vervolgend ga je het toch anders maken.

die kokers vallen weg in de dikte van de muur
als je de gevel vlak wilt maken hak je die koker toch gewoon een tukje in.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit soort vragen worden hier niet beantwoordt, zie de forumregels.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu