Bauknecht vaatwasser labyrint lek?

Ronin

  • #1
Beste Mensen,

Alweer een vaatwasser lek probleem.
Er bestaan nogal wat onderwerpen hierover op dit forum echter in mijn beleving heb ik een andere oorzaak dan de andere vermelde problemen in topics op dit forum.

Lijdend onderwerp: Bauknecht GMX 5555

Probleem: tijdens het innemen van leidingwater loopt er een klein straaltje water uit een klein rond gaatje aan de zijkant van het labyrint. Dit gaatje lijk er altijd al gezeten te hebben echter hier loopt sinds korte tijd water uit. Dit gebeurd dus alleen tijdens het innemen van water.


Voor de rest draait de wasmachine goed. Elk programma dat wordt gestart wordt ook afgerond en de hoeveelheid water dit eruit loopt zorgt ook niet voor het afslaan de wasmachine door water in de bodemplaat.

Vraag: Wat is de oplossing voor dit probleem?

Ik heb al een reiniging beurt geprobeerd echter totaal geen resultaat. Het gedeelte waar het lekt, innemen van leidingwater, wordt volgens mij ook niet gebruikt door water wat al in de vaatwasser is ingenomen. Ik vermoed dat het een intern lek is in het labyrint want als ik het volg dan zie ik nergens een opening naar een compartiment waar normaal water zou lopen. Het water dat lekt kan ook helemaal rondom het labyrint lopen. Is dit een soort beveiliging dat het water niet alle kanten op spuit als het labyrint ergens lekt rondom?

Kortom, graag jullie mening / opmerkingen voordat ik een nieuw labyrint besteld terwijl het probleem misschien totaal ergens anders ligt.

B.v.d.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Lijkt op een verstopping naar de kuip waardoor het water niet snel genoeg doorloopt.
 

Ronin

  • #3
Bedoel je met de kuip de bak waar het water in loopt via het labyrint? Dit lijkt gewoon soepel weg te lopen. Plus het water dat er via het gaatje uitloopt blijft er ook gewoon in het compartiment staan ook al is de bak vanonder leeg en is de waterleiding dicht.

Als ik het labyrint helemaal leeg heb laten lopen (ook het gedeelte waar het water uit lekt) en daarna de vaatwasser weer aanzet lijkt het alsof de lucht er uit wordt geperst via het eerder aangegeven gaatje door het water uit de leiding. Dit gebeurd gelijk dus voordat het water nog maar kans heeft om weg te lopen. Indien de waterinlaat stopt dan loopt het water ook gelijk weer weg in de bak onder het labyrint. Het gaat om het rechter pijpje waar het water door wegloopt. Deze opening is gewoon vrij. Op onderstaande foto's is te zien dat hier ook wat water in blijft staan na afloop van een programma. Geen idee of dit normaal is.
Foto bak + labyrint:

Foto bak


Het gedeelte naast de bak is volgens mij de harsbak / ontharder en zou er zo uit moeten zien...?
 

Ronin

  • #5
Helaas het probleem is er nog steeds. Nu weet ik nog steeds niet precies wat er met de kuip wordt bedoeld, maar heb niet stilgezeten.

Afgelopen periode:
- de afvoer pomp losgehaald, deze was nog schoon en verder geen problemen gezien. Ook het klepje leek nog goed.
- het onthardingszout bijgevuld, dit was laag.
- wat vuiligheid geconstateerd op de slang welk volgens mij gebruikt wordt om het water te recirculeren. Hierop leek wat vettigheid te zitten. Echter geen lek te constateren. Het water komt immers ook ergens ander vandaan.


Nu blijft mijn aandacht telkens weer naar het labyrint uitgaan en wil ik nog even hetvolgende duidelijk aangeven en vraag me af of dit normaal is.

De rode lijn geeft de waterinlaat aan en de weg welke het water volgens mij moet afleggen. Dit lijkt redelijk goed te gaan. Bij de paarse pijl bovenaan de bocht lijkt af en toe druppel water te hangen...?
De groene lijn geeft aan waar er (stilstaand) water zit. Ongeveer op de hoogte van het gaatje. (blauwe pijl) Als ik het gaatje bij de blauwe pijl afdicht met mijn vinger gaat het water bij de groene lijn stijgen tot ongeveer boven in het labyrint, waarna de druk op het gaatje ook toeneemt tot de druk in de waterleiding? Het water bij de rode lijn lijkt onverstoord verder te gaan. Op het oog verstoppingsvrij. Ik vermoed een verstopping bij de paarse pijl, maar hoe reinig ik dit? Eventueel een gaatje in het labyrint naar het compartiment met de groene lijn...?

Graag hoor ik jullie reacties...
 

Top177

  • #6
Hallo,

Ik heb nu niet identiek hetzelfde probleem met onze Bauknecht
GMX 555 vaatwasser?
Ik zou nieuw labyrint kopen en proberen, maar ben helemaal niet zeker of dit het probleem zal verhelpen.
Wat zijn jullie ervaringen/adviezen?

Alvast bedankt!!
 

Ronin

  • #7
Ik heb het probleem opgelost met een nieuw labyrint à +/- €45,-. Nu 2 jaar verder nog steeds geen probleem.
 

Top177

  • #8
Bedankt voor de snelle reactie, ik probeer het ook op die manier.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu