Siemens vaatwasser geeft code F aan

Anoes

  • #1
Mn Siemens vaatwasser type SV9VT1S geeft de melding F aan, wat doe ik hiermee? Moet ik m resetten?

Anoes
 

Repair-man

  • #2
Wij hebben het E-nummer nodig wat op de sticker staat of boven in de deur in het RVS is gestanst.
 

Anoes

  • #3
Type is SE 65560/21 Het gebeurde nadat de afvoer verstopt raakte, het water in de gootsteen liep niet door en de vaatwasser begon zn water in de gootsteen af te pompen,Alles uitgezet.Afvoer ontstopt,Hierdoor heeft de vaatwasser een nacht vol water gestaan.nadat de afvoer is ontstopt draaide de vaatwasser zn programma af, ging daarna op F over.na reset gaat hij op 0.na opnieuw aanzetten krijgt je het aantal minuten van het programma.Hij bromt wat maar voert geen water aan. Vaatwasser is van 2005 ongeveer.Printplaat is al eens vervangen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Pompt de machine wel af voor het programma begint?
 

Anoes

  • #5
Ja hij pompt als je m aanzet maar blijft pompen. Heeft geen water toevoer
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Er staat waarschijnlijk water op de bodemplaat van de machine. Die bevindt zich onder de normaal zichtbare bodem.

Dat water heeft dan een vlotterschakelaar geactieveerd. Zolang de vlotterschakelaar actief is, wordt continue afgepompt en opent het inlaatventiel niet.

Om de bodem te bereiken zou de keukenplint verwijderd moeten worden en daarna een metalen plaatje aan de onderkant van de machine. Een waterstofzuiger of spons helpt dan. Wel eerst de stekker uit het stopcontact halen, alles eronder is 230 V.

Indien het water er lang heeft gelegen zou het ook nog kunnen zijn dat de vlotter in bovenste positie blijft hangen, ook al is het water inmiddels weg.
 

Anoes

  • #7
Bedankt voor de tips, vaatwasser eruit gehaald, alles nagekeken. Helaas is hij nu echt stuk, er staat alweer een nieuwe in.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat is ook een oplossing...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu