Bosch TCC78K750 koffiezetter wil niet opstarten

ESteffens

  • #1
Hoi, onze Bosch TCC78K750 inbouw koffiezetter wil sinds kort niet meer opstarten. Na het inschakelen hoor je een kort moment de zetgroep draaien (denk ik) en daarna gaat hij vanzelf weer uit.

We hebben een tijdje gehad dat dit af en toe gebeurde, maar nu wil hij helemaal niet meer aan. Ik ben zelf wel handig en heb al wel e.e.a. aan reparaties gedaan aan het apparaat. Ik hoop dat er iemand is die een idee heeft waar te beginnen.

Zie video:

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Ik zou denken dat het probleem zit in de sturingsmodule Bosch 650036 00650036
Lijkt alsof de spanning niet wil opkomen.
Misschien wat gelekt op deze print of een slecht contact.
 

Repair-man

  • #3
Haal eerst de stekker uit het stopcontact. Als je de kap aan de bovenzijde loshaald en dan bij de bedieningsprint kan komen dan zit er dacht ik als je zelf voor het apparaat staat aan de rechterkant van de bedienmodule een connector met een 3 aders (groen-rood-wit of zo) , trek de connector los van de bedieningsmodule en zet dan de koffiemachine weer aan.

Start de machine weer normaal op dan kun je dit zo laten.
 

ESteffens

  • #4
Hierna start hij inderdaad weer op! Enig idee wat deze kabel doet?

Sorry voor de late reactie. Ik had eindelijk wat tijd om er mee aan de slag te gaan.
 

Prinssteyn

  • #5
Hetzelfde probleem, waar is kabeltje voor ?
 

Prinssteyn

  • #7
Indien het kabeltje los zit dan is werking ook niet o.k. Kabeltje weer aangesloten, deed het enige tijd goed maar nu weer hetzelfde probleem, zegt soms bel hotline .. Welke vervangende type koffiemachine komt het meest overeem met TCC78K750 en past het beste bij onze keuken ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Nadat je een oud topic van een ander forumlid overgenomen hebt (dat heet topickapen en is hier ongewenst), doe je nu iets wat in dit forum eveneens niet de bedoeling is: aankoopadvies vragen. Waarbij je verwacht dat de leden hier voor jou gaan kijken welk apparaat het beste bij je (voor ons onbekende) keuken past. Hoe zouden wij dat moeten weten en waarom zouden wij de moeite moeten doen om aan te kopen apparaten voor je te vergelijken met een bestaand apparaat? Volgens de forumregels mogen we helemaal geen merkgerichte adviezen geven!

Dat werk zul je toch echt zelf moeten doen. Kijk op de site(s) van de fabrikant die je op het oog hebt, bezoek consumenten- en vergelijkingssites. Of geef gewoon bij Google het modelnummer TCC78K750 in, dan krijg je automatisch al vergelijkbare apparaten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu