Motor afzuigkap voor 4de maal versleten

ArjoS

  • #1
Wij hebben een keuken met inbouwapparatuur van Kuppersbusch.
De motor voor de afzuigkap is na bijna 2 jaar weer af. Hij begint steeds meer te piepen en op stand 1 heeft de motor moeite om op gang te komen.
Dit is reeds de 4de maal. Ik heb dus al 3 keer de motor vervangen. Ik bestel deze bij de servicedienst van Kuppersbusch in Nederland. De garantie op de motoren is 12 maanden, dus ik kan daar geen aanspraak opmaken. Ik heb het al via de Consumentenbond geprobeerd, maar die kunnen mij niet verder helpen. De leverancier heeft 1 maal een monteur langs gestuurd, omdat ze dachten dat de motor misschien niet correct was ingebouwd: ze hadden geen opmerkingen.
Ik overweeg een volledig nieuwe afzuigkap van een ander merk. Het is een RVS wandschouw, dus ben ik afhankelijk van de maten op de wand.

Is er iemand die mij hierbij kan helpen? De lagers verslijten waarschijnlijk snel en de as waarop de fan wordt gezet is ook dunner geworden op de plek waar deze de motor ingaat (of er zit wat speling op). Bijgevoegd een foto
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Nieuw lagertjes erin zetten, en dan een waterdichte uitvoering.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Is de waaier nog in balans? Anders blijft het lagers kosten.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Ik haalde regelmatig de motoren van de afzuigkap er uit om het lager even te smeren en daarna ging het weer een lange tijd goed.
Datzelfde deed ik met de afzuigventilator van de badkamer.
Daar heb ik dat 22 jaar lang gedaan en de ventilator was zelfs nog van de vorige bewoners in eigenlijk in hele goede staat.

Schoonmaken en af en toe wat olie in het lager laten druppelen.

PS, volgens mij is het een glij-lager met een bronzen bus.
 

Simpelm

  • #5
Het zijn zelfsmerende bronzen lagers. Dat zelf smeren houdt eens op. Een drupje dunne olie lost het probleem op. Er is speciale olie voor zelfsmerende lagers in de handel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu