Stroomvebruik (usb) stopcontact van de Action

RefRick

  • #1
Weet iemand of onderstaand usb stopcontact van de Action ook stroom verbruikt als er geen apparaten op de usb poorten zitten. Of staan deze poorten standaard onder stroom en vebruiken dus ook stroom als er geen telefoons worden opgeladen..
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Ja, dat is met de meeste opladers het geval .
Een paar microamperes die verloren gaan door de ruststroom.

Vr Gr
 
  • Like
Waarderingen: Ton-B

RefRick

  • #3
Dat is qua verbruik dus verwaarloosbaar
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Ooit eens gemeten en uitgerekend ca. 6 a 7 euro per jaar bij niet gebruik.

Vr Gr
 

RefRick

  • #5
Ah, ok dank je wel, niet teveel van die stopcontactjes ophangen dus.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Persoonlijk zou ik het gebruik van dergelijke stopcontacten met ingebouwde laders vermijden.

Reden is dat zo'n ding niet alleen een (geringe) stroom trekt indien ongebruikt, maar ook dat dergelijke goedkope USB adapters nogal eens in brand willen vliegen.

Heb je losse adapters, dan kun je ze bij niet gebruiken uit het stopcontact halen of eventueel met een stekkerschakelaar uitzetten. Daarmee beperk je het risico in elk geval tot de tijd van het opladen, en niet continue.

Op deze site heeft iemand massa's USB adapters uit elkaar gehaald en getest. Daar kun je zien hoe gevarieerd zo'n adapter in elkaar zit.

In het stopcontact is nog veel minder ruimte dan in zo'n losse adapter, dus moet het met nog minder componenten en warmteafvoer gebeuren (om van isolatieafstanden maar niet te spreken).

PS. Als je op de link klikt, komen misschien niet alle afbeeldingen direct door. Herlaad de pagina dan en heb even geduld. :wink:
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #7
Een officiële apple lader verbruikt ongeveer 1,50 per jaar als je hem er 24/7 ongebruikt in laat zitten. dat is dus verwaarloosbaar, kun je beter de stofzuiger vaker laten staan en ff vegen:)
hoe dat exact zit met dit soort apparaten weet ik niet. vermoedelijk zitten die minder degelijk in elkaar dan een apple lader, dus het verlies zal groter zijn.
ook hiervoor zul je niet naar de voedselbank hoeven.
wat mijn tegen zou houden is de veiligheid, hoe veilig zijn deze dingen, voldoen ze net aan de minimale eisen, of zijn het prima dingen. het prijsverschil met de duurdere merken is enorm, dat lijkt mij niet alleen voor het merk te zijn.

persoonlijk gebruik ik alleen mijn originele apple lader die direct in het stopcontact zit naast mn nachtkastje. voor mijn idee veilig genoeg en het verlies neem ik voor lief.
 

CV__

  • #8
Cvolieboy schreef:
Ooit eens gemeten en uitgerekend ca. 6 a 7 euro per jaar bij niet gebruik.

Vr Gr
Dan klopt je meting dus gewoon niet. 6-7 €/jaar is 3,5W volcontinue. Ik kan je op een briefje geven dat dat ding dat niet verbruikt. Zal eerder max 1W zijn ofwel €2/jaar.

Hoe heb je gemeten?

De Zweedse meubelzaak verkoopt overigens prima USB laders...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Er zijn regels voor standby verbruik van apparaten. Ik neem aan dat het ook geldt voor inbouwstopcontacten.

Ik heb nog een goedkope liggen, misschien dat ik die een keer test. Ik heb er ook twee ingebouwd in huis. Die zijn wel van duurdere merken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Bij de bijzonder lage standby vermogens van dergelijke adapters werken de meeste energie verbruiksmeters tamelijk onbetrouwbaar. Waar de ene meter helemaal niets aangeeft, kan de andere meter zomaar een paar Watt verbruik aangeven voor dezelfde adapter.

Op een ander forum is daarover wel eens een discussie geweest en het komt erop neer dat je dergelijke apparaten alleen betrouwbaar kunt testen met professionele energie verbruiksmeters.

Uit deze test haal ik even de resultaten naar voren voor een 12 V adapter, die standby met een prof. testapparaat 1,8 Watt meet:
0 W
6 W
2 W
0 W
7,23 W
0,4 W
2,3 W
1,0 W

Of een LCD TV met 0,81 W geteste standby:
6 W
6 W
1 W
0 W
7,20 W
0,0 W
0,6 W
0,0 W
3 W

Geen peil op te trekken dus en dus ook eigenlijk zinloos om erover te discussieren, want het hangt er maar helemaal vanaf met welk 'meetinstrument' je aan het meten was! En niet te vergeten: waar de betreffende adapter op gebaseerd was, welk type schakeling. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu