Sommige verwarmingen geven geen warmte

Wouter94

  • #1
Ik heb een probleem dat sommige van mijn verwarmingen geen warmte afgeven. iedere verwarming vertrekt van onder de boiler met een apart circuit naar de verwarming. En voor zover dat ik zie staan alle kranen open. Ik heb al eens geprobeerd met alle werkende verwarmingen dicht te draaien maar dit lijkt niet te helpen.
Ik heb ook al eens alle ontluchtingsventielen open gedraaid maar uit ieder ventiel kwam er iedere keer direct water. Ook die dat niet werken.
de druk is net iets minder dan 2 bar. en ik vermoed dat als de verwarmingen die werken dichtgedraaid zijn alles gewoon vloeit via de brug die vlak onder de boiler zit. Er zit een ventiel op die brug. Maar mijn vraag is of het kwaad kan als ik dit ventiel meer sluit/ dicht draai. Kan het kwaad als de boiler zonder enige circulatie komt te zitten?
 

CV__

  • #2
Knop er af en dat palletje van het ventiel even helpen los te komen.
 

Wouter94

  • #3
Bedoel je dat het de kranen van de verwarming zelf zijn die niet werken?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Dat is mogelijk, zijn ze toevallig van Danfoss?
Plaats hier anders wat foto's, dan is dat makkelijker.
 

Wouter94

  • #5
Hier wat foto's. Maar heb een kraan losgekoppeld van een werkende verwarming en een kraan van een niet werkende verwarming en het pinnetje dat ingedrukt word zit inderdaad wat dieper in de verwarming die niet werkt voor zover dat ik zie. Had gisteren het materiaal niet bij me maar ga vanavond eens zachtjes met een bektang aan het pinnetje trekken die wat dieper zit.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Niet aan het pinnetje trekken!
Kloppen tegen de kraan oid
Als je net te hard trekt, heb je een waterballet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu