Gestucte wand schilderen (spachtelputz)

Wemeldinge

  • #1
Hallo!

We zijn druk bezig met het schilderen van ons nieuwe huis. Alle wanden bestaan uit spachtelputz.
We hebben een deel van de wanden al gedaan; er zijn nog strepen te zien, maar volgens de verfwinkel zijn die niet te voorkomen, omdat het bij de bouw/door onze voorgangers al streepwerking is ontstaan.

De muur waar we nu net een laag op hebben zitten had er snoeren uit steken. Deze hebben we later verwijderen, weer dicht gestuukt en wat spachtelputz over laten spuiten.
Dit blijft zichtbaar en we willen graag weten hoe we dit zo min mogelijk zichtbaar kunnen krijgen. Iemand een idee?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Spachtelputz(sierpleister)is heel wat anders dan spackwerk. Spackwerk word gespoten en spachtelputz opgebracht met rvs spaan en hierna gestructuurd met een kunststof spaan. Beide zijn niet onzichtbaar bij te werken. Je kunt het nog eens goed schuren en vervolgens nog een keer met reparatie spack busje overheen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Enige oplossing bij deze afwerking van muren is de volledige wand schuren en opnieuw spachtelputzen of spacken. Of een kast voor de plek zetten.
 

Daim

  • #4
Heb je spuiten overwogen? Ik heb een keer gezien dat iemand een keer spachtel met een latex spuit bijwerkte. Dat ging redelijk goed.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
TS geeft aan dat het al gerepareerd is met een reparatie spackbusje. In dit geval zie je duidelijk de dikte verschillen. Het gat is gerepareerd en steekt voor de spacklaag. Het had iets dieper weg geschuurd moeten worden en dan 2 x met reparatiebusje er overheen. Maar geheel onzichtbaar krijg je het dan nog niet, de gehele muur zal dan over moeten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu