Betonboor gezocht

Nandiek

  • #1
Hello beste klusleden,

Ik heb deze week een * vermogen 1500 W gekocht in de *.
De boorhouder heeft een diameter van 8 mm.
De boordiameter van de betonboor die ik wil kopen moet 18mm of 20 mm zijn. De lengte van de betonboor moet 400 mm zijn. Ik heb de indruk dat deze moeilijk te vinden is vanwege de boorhouder met zijn 8 mm diameter en de lengte van 400 mm. Is dit juist ?
Misschien kan iemand van jullie me hier meer over zeggen.
grtz,

gilberto :)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Sds plus aansluiting.
Bij de winkel waar deze machine verkocht wordt, liggen ook wel eens setjes lange boren.
Google op sds plus boor 18x400 voor verkopers.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Ook in de online shop van deze winkel te bestellen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als pb ontvangen:
Thanks voor uw antwoord. Het valt me op dat wanneer je een betonboor sds plus wilt kopen,je soms 2 en dan drie specificaties ziet opgegeven.
De ene verkoper vermeld de lengte en boordiameter van de betonboor sds plus en de andere vermeld de boordiameter en de lengte en de diameter.
Dus de boordiameter van mijn huidige betonboor sds plus is 18 mm. De lengte is 250 mm en de diameter is 8mm. Zie je ook op de afbeelding. Met diameter wordt de aansluiting op de boorhouder bedoelt of is dit niet juist? Graag antwoorden op mijn vragen en geen oppervlakkige antwoorden geven:zoals je kunt daar ook setjes kopen. Weet jij of er betonboren te koop aangeboden worden die een diameter van 8 mm hebben, een lengte van 400 mm en een boordiameter van 20mm?
gilbert :)

Antwoord:
Lees de forumregels, adressen worden niet verstrekt.
Er zijn twee soorten aansluitingen: sds plus en sds max.
De boortjes die bij de boorhamer op de foto staan hebben een sds plus aansluiting. Welke diameter dat is: geen idee, nooit nagemeten. Dus beton boor 18x400 met een sds plus aansluiting is het juiste antwoord.
 

Nandiek

  • #5
Vriendelijk bedankt voor uw antwoord. Sorry maar ik ben een leek op dit gebied en stel dus soms domme vragen. Als ik het goed heb begrepen dan passen alle boren die aangeboden worden op de webwinkel met een SDS PLUS boorkop op mijn klop-en beitelboor Parkside PBH 1500 F6 1500 W.
grtz,
gilberto :wink:
 

Nandiek

  • #6
Ik heb eens de specificaties van een betonboor of hamerboor bekeken.
EAN 8713974007211
Type boorkop SDS-plus
Merk Labor
Fabrikant ID GK200450
Lengte (mm) 450
Gewicht (g) 532
Diameter (mm) 20
Diameter (mm) 20
Stuks in set 1
part.attr.names.368 SDS-plus
Delen
Zoals je kunt zien is er tweemaal Diameter 20 mm aangeduid. Hetgeen me doet denken dat het gaat om een boordiameter 20 mm, maar voor wat de tweede diameter?
grtz,
gilberto :-|
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Niet telkens een nieuw topic met dezelfde titel openen maar doorgaan in het oude topic dmv de reagerenknop onderaan het topic. En ook niet via een PB reageren als dat geen functie heeft.
Topics samengevoegd
 

Nandiek

  • #8
Oké. Ik zal daar op letten.
grtz,
gilberto :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Die tweede diameter is hier hetzelfde / niet van belang.

In de handleiding van je machine staat ook welke boren gebruikt kunnen worden. Er is waarschijnlijk ook een maximum diameter genoemd, dat heeft te maken met de kracht van de machine (niet te verwarren met het wattage).
 

Ambidexterity

  • #10
De schacht van de SDS Plus boor is 10mm, dit kan je verder geheel vergeten is niet belangrijk, SDS Plus is voldoende. Je hebt te maken met de lengte van de boor en de diameter (kop, het gat wat jij wil boren).

Zo simpel is het, niet teveel er bij bedenken.
 

Nandiek

  • #11
Vriendelijk bedankt allebei voor de professionele antwoorden.Voor iemand die zo een boorhamer koopt is het soms verwarrend.Je ziet bij de specificaties boordiameter 20 mmm vermeld en dan nog eens diameter zonder een meet aanduiding.Als je nog nooit zo een betonboor hebt gezien is dat niet zo simpel.Dan twijfel je of de betonboor wel zal passen op de ingang van de boorhouder.Je kunt het niet duidelijk zien op de afbeeldingen op de webwinkel.En pas als je weet dat er maar twee sds aansluitingen zijn,de sds plus en de sds max,kun je zich een beter beeld vormen.In mijn handleiding staat geschreven:Boorhouder geschikt voor sds+-systeem. Daarom weet je nog niet of alle sds + systemen dezelfde ingang diameter van 10 mm hebben.Je kunt ook logisch denken dat naarmate de boordiameter groter en de boor dus zwaarder wordt,dat de diameter van de aansluiting op de boorhouder ook groter wordt.En in feite is dat ook zo,want als de boorlengte groter en zwaarder is wordt het een sds max genoemd.Maar als leek heb je daar geen kennis van.Pas als je dan op zoek gaat op het internet of op fora kom je dat te weten.Ik heb de Kreator sds plus betonboor 20mm x 450 mm ontvangen en ben tevreden over de kwaliteit.Je moet er natuurlijk geen betonlagen van 10 cm dik mee doorboren,maar met de diepte maat van 32 mm is deze hamerboor heel goed geschikt voor licht betonwerk.Wat wel opvalt als je de specificaties vergelijkt met een Bosch boorhamer sds plus die een vermogen heeft van 850 W ,slagkracht 3,2 joule en 0- 4000 tps en mijn Parkside sds plus 1500 W,dus 650 W vermogen meer,die een slagkracht heeft van 5 joule, en 0- 3900 tps,mijn boorhamer ondanks 650 W meer minder tps doet.Ik dacht altijd hoe meer het vermogen is van een boorhamer,hoe meer tps hij haalt.Blijkbaar is dit niet zo.
grtz,
gilberto :)
 

Nandiek

  • #12
Hello beste medevolgers,

Na aankoop van een Parkside pbh 1500 f6 sds plus boorhamer is mijn enthousiasme flink gedaald sinds vandaag.Na een eerste gat geboord te hebben naar mijn kruipkelder met een 20mmx400 mm betonboor sds plus boor (slagkracht 5 joule), wat zonder problemen verliep, liep het nu heel anders af. Dat had ik nooit gedacht, omdat ik vandaag door een muur met snelbouwstenen wilde boren, dat sowiso minder weerstand heeft dan de betonlaag van de gewelven boven de kruipkelder. Ik begon met een boordiameter van 12 mm op de stand 2 van het toerental wieltje. In het begin leek alles vlot te gaan, maar na een 3 tal minuten bleef de boor plots vaststeken.De hamerboor machine trilde hevig zodat ik onmiddellijk moest stoppen met boren. Ik was totaal verrast van deze wending en begreep er niets van. Na wat heen en weer gewring kwam de boor weer los.Ik dacht dat ik misschien mijn toerental wat te laag had ingesteld en veranderde deze naar 4.Maar hetzelfde deed zich weer voor en moest ik de betonboor loskloppen uit de muur. Vermits er weinig licht is in een kruipkelder had ik mijn zaklamp meegenomen en scheen op de hamerboor.
Wat bleek. De groengekleurde behuizing en de zwartgekeurde behuizing stonden niet meer tegen elkaar en waren opgeschoven. De boor wilde niet meer draaien en ik ben dan naar de garage gegaan. Daar heb ik de schroeven van het groene omhulsel losgevezen. Ik kon nu opnieuw de beide helften tegen elkaar schuiven ennahet vastzitten van de behuizing draaide de boor opnieuw goed. Maar.....toen ik verder wilde boren in het muurgat bleef de boor weer vaststeken en waren de beide helftenvan de bovenbehuizing weer van elkaar geschoven.Maar....nu komt de vraag. Weet
iemand van jullie of er schroeven zijn gevezen in de vier openingsgaten van het binnenwerk, dat de as en de motor beschermen? Zie bijlagen.
grtz,
gilberto :(
 

Nandiek

  • #13
Nog een tweede afbeelding van de losgekomen twee grijze binnenhelften in de behuizing van de boorhamer.

grtz,
gilberto
 

Ronald41

  • #14
Lijkt mij een gevalletje garantie.
De boutjes waarmee de motor vastzit zitten te los of zijn gebroken.
En wat was eigenlijk jouw motivatie om met een laag toerental te boren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
U hebt waarschijnlijk een stuk metaal in de muur geraakt waardoor de boor vast sloeg.
De machine mag nooit uit elkaar vallen, diot is een duidelijk voorbeeld van garantie.
Probeer er achter te komen, b.v. met een magneet op zo'n antennestokje, wat er in de muur zit.
Bij oudere woningen kan dat zomaar een gasleiding zijn hoewel ik eerder een strook wapening zou kunnen zijn.

Wat voor soort muur is het?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #17
Dank je.
Wordt daar wapening in gelegd?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #18
Normaal gesproken niet.

Boorhamer is idd garantie gevalletje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu