Siemens magnetron storing melding E8

Lhiver

  • #1
Heeft iemand ervaring met de melding E8 bij een Siemens Combi magnetron. HTHB84K
Siemens gebeld. Zij komen kijken á zoveel Euro.
Ik wil alleen weten wat dit eventueel is voor storing en wat het kost!!
Ik ga niet aan de magnetron knutselen!!
 

Bart100

  • #2
E8 is een probleem met de invertermodule, ik vermoedt dat de timer ook afslaat na 3 sec werking. Zekering op powermodule te controleren, is deze stuk dan zal dat een gevolg zijn van eeen defecte invertermodule, voor je deze vervangt meet je ook best eerst de magnetron uit.
 

Lhiver

  • #3
Klopt. Na ca. 3 sec valt hij in storing. Ovenfunctie werkt wel.
Weet je toevallig ook hoeveel zo'n invertermodule kost?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Oorzaak en gevolg.

Is de inverter defect van zichzelf of van de magnetronbuis,anders druk je er een nieuwe inverter in en is die module direct weer defect.
 

Misterbean

  • #5
Ik heb ook dezelfde combimagnetron en zit met een soortgelijk probleem. De magnetron lijkt aan te gaan maar na zo'n 30 sec slaat hij automatisch af zonder ook maar iets te verwarmen. Er komt nergens een storingsmelding of zo. Na een paar keer proberen is er ook een zekering in mijn meterkast gesprongen. De oven werkt wel gewoon.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen.
 

Lhiver

  • #6
De Siemens monteur is geweest en zag het meteen. Het was of een zekering of een defecte module. Het was dus een defecte module. Te vervangen voor het lieve sommetje van ca. €400,-.

Dit hadden ze me bij de service desk dus best wel kunnen vertellen.

Het aanbod van Siemens is dan als je het niet laat repareren dat je dan 2 jaar extra garantie krijgt op een nieuw apparaat van Siemens bovenop de standaard 2 jaar.

Om een lang verhaal kort te houden.
Ik heb een andere magnetron gekocht en geen Siemens.
Het is een ATAG geworden met standaard 5 jaar garantie.
Maar ik hoop er nu wat langer mee te doen.
 

Aziona

  • #7
Ik heb een Bosch oven/magnetron die op een gegeven moment een melding gaf in de trant van "Servicedienst bellen ER8". Op internet las ik overal dat de magnetron module of iets dergelijks stuk was en dat dit te kostbaar was om te vervangen. Toen ik na een week (en vaker de magnetron vruchteloos proberen) de oven wilde vervangen en deze ging uitbouwen moest ik de perilex stekker demonteren vanwege de grootte van de stekker.

Toen ik de perilex stekker open maakte zagen we dat één van de twee fase draden los zat. Toen ik deze weer vastgemaakt had, werkte de magnetron ook weer.

De volgende keer bij een ER8 melding dus wellicht de perilex stekker controleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu