Afvoeren lopen niet door na regen

KatinkaN

  • #1
Sinds februari woon ik in het huisje waar ik nu woon. Sindsdien nooit last gehad van de afvoer. Sinds dat het meer regent begin ik problemen te krijgen met de verschillende afvoeren. Vooral de wc en de douchebak borrelen af en toe. Overige afvoeren niet. Met regenval of na regenval is er telkens minimaal 1 afvoer die niet fatsoenlijk afloopt. Toilet, wasbakje toilet, douchebak, wasbak badkamer, vaatwasser, gootsteen keuken of wasmachine. Als het een paar dagen droog is geweest dan heb ik nergens last van. Alles loopt snel en goed door. De afvoeren lopen niet allemaal tegelijk slecht af, het blijft wisselend. De douchebak loopt bijvoorbeeld niet af, maar het wasbakje op de badkamer en het toilet lopen wel weer goed af. Het lijkt wel of het water door de regen niet weg kan of dat er lucht in de leidingen zit. Kan ik hier zelf iets in proberen of aan doen? Kan namelijk alleen maar berichten vinden waar het 1 afvoer betreft en niet allen..alle ruimtes zijn gelijkvloers.
 

CV__

  • #2
Heb je een ontspanleiding? Waar? Op alles?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Ken je onder de vloer komen waar de leidingen lopen kunnen verzakt zijn.

Korte weg is om een camera inspectie uit te laten voeren van je toestand van je leidingen.
Ze kunnen dan zien als ie tegen loopt, verzakt is,boomwortels ze weten dan ook precies waar het zit ook weer gemakkelijk te vinden.
 

KatinkaN

  • #4
Ik heb geen kruipruimte dus kan zelf niet onder de woning kijken zonder vloer of stoep weg te halen.

Of ik een ontspanleiding heb durf ik niet te zeggen.

Camera inspectie is een goede tip. Ik zal sowieso eens navraag doen bij de woningbouw. Het is namelijk een huurhuis, dus waarschijnlijk valt niet alles onder mijn eigen verantwoordelijkheid. [/b]
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dan is het gewoon rekening verhuurder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu