Aardlekautomaat van 1 DIN module

Helpmnkoelkastisstuk

  • #1
Ik wil graag een groep erbij zonder een hele aardlekschakelaar voor meerdere groepen te installeren. Zoveel ruimte heb ik niet meer in m'n groepenkast en zou dus graag een aardlekautomaat erbij willen plaatsen.

Mijn groepenkast en automaten zijn echter van Schneider Electric, maar van dat merk hebben ze geen aardlekautomaten van 1 DIN module breed, wat gezien de ruimte wel de voorkeur heeft. Zie hier: https://www.se.com/nl/nl/product-subcategory/1620-acti-9-aardlekschakelaars-en-aardlekautomaten/

Past er ook gewoon een aardlekautomaat in van een ander merk? Bijvoorbeeld deze: https://emat.nl/aardlekautomaat/aardlekautomaat-b6-30ma-1p/
Misschien kijk ik wel verkeerd op de site en heeft SE wel aardlekautomaten van 1 DIN, maar als het niet zo is ben ik wel benieuwd naar een mogelijke reden hiervoor. Heeft iemand een idee?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom zou je alle onderdelen van je groepenkast van één merk moeten hebben? Je kunt door elkaar gebruiken wat je wilt, zolang het maar past en je aan de voorschriften voldoet.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #3
Ja dat wist ik wel eigenlijk. Mijn vraag was daarom ook meer waarom dit merk geen versie heeft van 1 module. Zijn de 1-module aardlekautomaten soms inferieur? (Aangezien er bij een normale ALS wel drie modules nodig zijn voor één groep.)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
De vraag "waarom" zou je aan de fabrikant moeten stellen.
 

CV__

  • #5
Losse ALS kan meestal 40A afschakelen, zo'n 1DIN aardlekautomaat hoeft maar 16A te doen.

Waarom niet meer merken het hebben... ik denk dat het in warmteontwikkeling zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu