Slecht doorlopende afvoer in de keuken

BasM

  • #1
Beste leden,

Recentelijk ben ik verhuisd en achteraf bleek dat de gootsteen niet goed door loopt. Als ik de gootsteen met stop laat vollopen, vervolgens de stop er uit trek en het water laat weglopen gaat het eerste gedeelte relatief vlot er door heen maar na korte tijd stokt deze afvoer en gaat het zeeeer langzaam.

Hieronder heb ik twee fotos van mijn afvoer geupload.




Nu is er een week geleden al een monteur van de rioolservice geweest om de leiding te veren, met een veer van ruim 15m, en toen was het probleem op dat moment verholpen. Een dag later was het echter terug.

Verder weet ik dat de leiding een vrij lange (12m+) weg heeft af te leggen onder de grond voordat het bij de hoofdafvoer komt. Daarnaast hangt er een vreselijke rioollucht in onze wc. Kunnen deze problemen gerelateerd zijn? Is onze afvoer niet goed aangesloten of opgezet?

Wat zijn jullie ideeen?

Vriendelijk bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een rioollucht in je WC kan ook komen doordat de afvoeraansluiting niet luchtdicht is. Of omdat er na doortrekken lucht weggezogen wordt uit de sifon van de wc. Hoeft dus niet persé in verbamd te staan met je afvoerprobleem in de keuken.

Waar ik benieuwd naar ben is wat er links van het zichtbare gedeelte op de eerste foto zit. Zit daar nog een sifon, dus twee achter elkaar?

Maak eens een overzichtsfoto waarop alles te zien is.
 

BasM

  • #3
Nee, dat is het stuk wat direct naar de wasbak gaat. Ong 5cm recht naar beneden onder de wasbak en dan met een rechte hoek de pijp in die je aan de linkerkant ziet lopen. In de onderstaande afbeelding wat vlugjes getekend in paint, de pijl is wat voor het lange stuk links op de foto zit.


Ik zal vanavond als ik thuis ben proberen een beter overzichtsfoto te maken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die 12 meter, is dat allemaal 4 of 5 cm dikke pijp?
Of komt de afvoer na korte tijd uit in een dikkere buis?

Het zou kunnen zijn dat het riollontstoppingsbedrijf met die veer alleen maar een relatief klein gaatje heeft geboord in de brei van verstopping in een veel grotere buis en het probleem daarom maar kort werd verholpen.

Zelf zou ik er eerder een hogedrukspuit met rioolontstopper op zetten, vooral omdat dat heel mooi kan via die ontstopaansluiting.

Ik kan je wel zeggen dat de aanschaf van een hogedrukspuit + een dergelijk hulpstuk in veel gevallen goedkoper is dan het rioolservice bedrijf (vooral als je zo'n bedrijf via google vindt en het in het weekend nodig hebt).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Zo in het kastje is het 40mm maar als dat 12 meter lang is dan wil het ook niet.

Vaak zit het verzakt of loopt het tegen de afvoer of riolering omdat je wc ook stinkt.

als je de koppeling van vaat wasser wat los draaid loopt het dan beter weg?
 

CV__

  • #6
Of loopt het dan daar juist over?
 

Henkvdbrink

  • #7
Kees suggereert dat er met de veer slechts een kleine opening gemaakt is in een harde opeenhoping van vet en ander ongemakken. Dat heb ik kort geleden zelf ervaren, dan loopt het water eerst soepel weg, totdat de buis helemaal vol zit. Dat betekent dat er verderop een verstopping zit die je alleen met HD spuit weg kunt krijgen (ontspoppingsspukl aleen werkt ook niet afdoende). Na de HD-spuit behandeling was het probleem opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu