Rubber coat

Ambidexterity

  • #1
Ik zag dat rubber coat op water basis is en overschilderbaar, dat het gebruikt kan worden voor kim afdichting en meer van dat. Kan je er dan ook overheen stucen vraag ik mezelf af?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit soort producten alleen gebruiken waar het voor bedoeld is. Kijk dus in de specs voor antwoord op je vraag. Ik verwacht niet dat je dit als kimpasta kan gebruiken.
 

Ambidexterity

  • #3
Nou, het is als kim pasta+band te gebruiken, rondom je douch putje, onder de tegels te gebruiken. Je kan er op lijmen, overschilderen enzovoort, mits het is uitgehard (48 uur dacht ik) Geen oplosmiddelen en op water basis. Ik kom via Google afbeeldingen tegen van mensen die kozijnen hiermee kier/lucht dicht maken. Dus als je er over heen kan lijmen, schilderen, kan je dan ook stucen dacht ik?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan komt bij mij de vraag naar voren of er ook grondverf op moet voor het schilderen, dan zou ik denken dat dit ook voor stucen geldt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik had je vraag anders gelezen :oops:

Bij een merk zie ik de tip om voor het schilderen eerst de hechting te testen. Voor stucwerk zal er wel een betocontact nodig zijn. Ook daar de hechting eerst testen.

Waarom wil je dit stucen? Wat voor toepassing? En hoe breed is de strook?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Het kan wel maar met de juiste ondergrond behandeling. Hangt af van je materiaal keuze. Door de rubbercoating neemt muur geen vocht meer op dus je moet een hechtbrug creëren en je moet een vertinlaag aanbrengen met een iets flexibele mortel. In de mortel zijn andere toeslagstoffen gebruikt. Dit is vergelijkbaar met flexibele poederlijm. Waar wil je het toepassen?
 

Ambidexterity

  • #7
Nou,ik ben een stuk aan het aanbouwen, dadelijk is de buitenmuur af en moet er een kozijn in komen. De kierdichtheid van de muur met kozijn die dadelijk wordt weggebroken is ronduit slecht en ik wil dat uiteraard goed hebben. Ik zat een beetje rond te Googelen naar prijzen van rubber coating en zag bij de afbeeldingen kozijnen die werden gedaan met rubber coat en band. Na dat ik verder ging zoeken zag ik dat dit product voor de gekste zaken werd toegepast en zo dus ook om het kozijn luchtdicht te maken. Toen kwam bij mij de vraag op "en dan, hoe verder?". Want het spul is zwart, maar het is dus geen teer troep of zo, het heeft geen oplosmiddelen, geen VOS waarden en op waterbasis.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Kun je die foto door sturen? Dan heb ik een beter beeld hoe je dit wilt toepassen. Het lijkt me niet verstandig band in combinatie met coating zowel op het kozijn als muur te plakken als kier afdichting. Doordat dit flexibeler is te opzichte van mortels en er geen ondersteuning achter de band zit geef ik het weinig kans van slagen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Dan doel je waarschijnlijk op kierdichting aan de binnenkant. Daar zijn producten voor die veel handiger zijn. Je tapet dat op de naad en aan de binnenkant zit een coating zodat je hier meteen over kan stucen. Veel beter dan de rubber coating.

Aan de buitenkant komt de combinatie luchtdicht afsmeren en stucwerk normaal niet voor. In dat geval ben ik benieuwd naar het detail.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu