Bevestigen/verlijmen kalkzandsteen op dakleer.

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #21
Voordat er dpc was, werd er vaker dakleer gebruikt, zeker in de spouw. In de oude Jellema's staat er dan rubberoid bij. Lood was duur.
 

Ambidexterity

  • #22
Als je gaat zoeken met Google, dan kom je best veel foto's tegen dat men dakleer gebruiken. In ieder geval heb ik nu de ervaring dat dakleer en beton goed aan elkaar vast komen te zitten, en dan bedoel ik niet het stuk wat met de brander is gedaan. Puur alleen beton tegen dakleer gestort. Het kleven van specie zal dan ook goed komen.

Iedereen bedankt bij jullie hulp :prima:
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #23
Oké dus er is een vorm van hechting tussen die twee. Goed om te weten. Misschien dat de corrosieve effect van cement een reactie aangaat met het teer oid🤔word een slapeloze nacht😋
 

Ambidexterity

  • #24
Wel nee jo, gewoon lekker maffen en lekker dromen over de bloemetjes en de bijtjes :D
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #25
Heb je advies opgevolgd Ambidexerity en heerlijk geslapen 😄. En BTW wat een moeilijke naam heb je, moest wel 3 keer kijken of ik het juist had geschreven😄
 

Ambidexterity

  • #26
Hahaha :prima:

Je kun natuurlijk ook kopiëren en plakken, geeft minder stress. Wat betreft de naam, was lastig er een te bedenken, maar aangezien ik rechts en bijna ook 100% links ben dacht ik dat deze naam wel bij me pasten.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #27
😂Zie dat ik het nog niet eens juist heb geschreven. Maar heb wel weer wat geleerd. Even Googlen op ambidexterity en je Latijns word ook weer bijgespijkerd😋
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #28
Twee rechter handen is bij het klussen altijd handig :lol:
 

Ambidexterity

  • #29
Even een update. Even voor de mensen die het interessant vinden de hechting specie vs dakleer.
Ik ga niet zo snel, gewoon werk + regen + een plat dak met lichtstraat wat extra tijd kost, maar vandaag begonnen met de eerste laag buiten muur. Dit wordt ook kalkzandsteen omdat deze muur bekleed wordt met hout en het onder de nog te bouwen afdak komt. Maar goed, de eerste laag had ik al een paar weken gelden gedaan, maar dat was niet goed genoeg naar mijn zin. Het plan om deze te verwijderen en opnieuw te plaatsen was er al dus.

Vandaag was het zover, de laag verwijderen........, maar dat was nog niet zo makkelijk. Deze laag zat echt enorm vast, kalkzandsteen met specie op dakleer heb je echt een sloophamer voor nodig om dat los te krijgen, bizar.

Dus, dakleer is perfect te gebruiken en met specie op te metselen :super:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu