Verf komt heeeel makkelijk van de muur af?

Jaap78

  • #1
Allen,

Mijn huis is binnen geschilderd door schilders.
Ze hebben dat gedaan met Flexa Powerdek.
Op sommige plekken is het zelfs in 3 lagen gedaan. Ondertussen heeft dit 2 weken gehad om te drogen (als dat nodig zou zijn). Het zijn grotendeels gewone stenen muren met een stuclaag er op.

Het is echter zo dat als ik mijn vinger een beetje nat maak en over de muur beweeg dat er dan allemaal verf op mijn vinger zit. Doe ik dit met een sponsjes/doekje om een vlek schoon te maken dan komt de verf ook los.

De verf lijkt op te lossen - het is dus niet zo dat er stukken verf van de muur afbladdert.

Dat lijkt mij niet de bedoeling. Ik heb de schilders er over aangesproken maar die zeggen dat dat voor verf op waterbasis heel normaal is.

Ik kan mij dat niet voorstellen? Toevallig is het huis bij mijn moeder 2 jaar geleden ook geschilderd met verf op waterbasis. Daar kan je de muur gewoon afnemen met een nat doekje zonder dat er daarna verf op dat doekje zit.

Ook heb ik mijn huis in het verleden 2x zelf geschilderd en toen kwam de verf ook niet los. Ik weet alleen niet meer of ik toen ook verf op waterbasis gebruikte of niet.

Kan iemand hier iets over zeggen? Er waren bepaalde plekken in huis waar de muur goed schoongemaakt was (met st Marc) voordat ze begonnen met schilderen, en andere plekken waar dat niet gedaan was. Maar er is geen verschil - ook op de schone plekken komt de verf los.

Groet,

Jaap
 

Piet de Prutser

  • #2
"Dat lijkt mij niet de bedoeling. Ik heb de schilders er over aangesproken maar die zeggen dat dat voor verf op waterbasis heel normaal is. "

Het lijkt me ook niet de bedoeling. Geeft het nu nog steeds zo af?
 

Jaap78

  • #3
Ja, wanneer ik mijn vinger nat maak en over de muur wrijf dan zit er daarna opgeloste verf op mijn vinger. Met een nat doekje komt het er nog makkelijker af.

Dus dat is dus niet normaal zoals ik zelf al dacht?

Groet,

Jaap
 

Piet de Prutser

  • #4
Wel de informatie bij dat produkt geeft aan dat het reinigbaar is. Dus moet het niet zo afgeven lijkt me.

Dit heeft met de 'schrobvastheid' te maken die in klassen is verdeeld. Als ik het goed heb gelezen is die powerdek klasse 3 wat nog net zou moeten kunnen. De consumentenbond en een test van radar zijn echter niet positief over deze tex. Bij de bond krijgt het een onvoldoende voor schrobvastheid. Beter zou het vast gegaan zijn met de expert muurverf van hetzelfde merk wat gunstiger wordt beoordeeld.

Los van dit alles vraag ik me af of met andere verwerkingsmethode/ondergrond behandeling, er wel betere resultaten behaald hadden kunnen worden. Ik ben maar een prutser dus ga niet teveel op mijn woorden af. Misschien is het een idee om een vakman er naar te laten kijken voor een onafhankelijke deskundige beoordeling.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Wie is met deze verfkeuze gekomen? Powerdek is niet iets waar een professionele schilder snel mee aan komt. Scrobklasse 3 heb je kans dat het enig zins iets afgeeft of gaat glanzen. Maar helemaal er afpoetsen is niet de bedoeling. Wil je kwaliteit verf met scrobklasse 1 zul je naar verven in een hoger sigment moeten kijken. Sig.. Of Sik... Deze verfen zijn pas na 30 dagen goed schrobvast. Droog betekend nog niet uitgehard.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Klopt je moet niet gaan poetsen op een pas geschilderde muur zeker een maand wachten

verder is die kwaliteit een rare keuze voor een profesionele schilder.
 

Jaap78

  • #7
Dank voor de extra informatie. De verf is door de schilders zelf gekozen. Helaas komen ze mij niet heel kundig over, en als ik hier teruglees dat de verf eigenlijk niet goed is - dan verbaasd mij dat dus niet. Volgens mij was het toevallig in de aanbieding op dat moment en hebben ze het daarom gekozen.

Het is op 30 juli geverfd. Nu dus bijna een maand geleden (4 weken). Net nog getest: met een natte vinger en licht wrijven komt het helaas nog steeds van de muur af (zit dus opgeloste verf op mijn vinger).

Ik lees hierboven dat het 30 dagen kan duren voordat je het pas zou moeten poetsen. Nu kan ik mij niet voorstellen dat die 2 dagen die er nog te gaan zijn, heel veel gaat uitmaken?

Over het voorbehandelen:

Het grootste deel van het huis is niet schoongemaakt - en ik rookte heel veel binnen. Ze hebben dus direct over die teer-laag heengeschildert. Ze hadden (vooral op het plafond) wel 4 lagen nodig om het dekkend wit te krijgen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
De nicotine aanslag kan een rol spelen of de ondergrond is verpoederd dat had deze moeten worden gefixeerd met diepgrondeer. Wanneer er heel veel nicotine aanslag op de muren zat had dit met ammonia moeten worden schoongemaakt. En vervolgens een isolatie voorstrijk. En daarna pas sausen. Dit is allemaal achteraf praat en ik heb de ondergrond niet gezien dus kan ook niet zeggen wat de precieze oorzaak is. Het feit ligt er dat het niet goed hecht. Boven genoemde kunnen een oorzaak zijn. Je moet een goede basis hebben om mee te beginnen. Accepteren of Schilders laten herstellen of iemand nemen met meer kennis van zaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu